Lampaanfilee

Nauti täyteläisestä lampaanfileestä punaviinikastikkeella ja demi glace -reseptillä. Helppo ohje ja täydellinen ateria juhlahetkiin. Kokeile tänään!

LAMPAANFILEE
4 (à 125 g) lampaan ulkofileetä
voita ja öljyä
suolahiutaleita
rouhittua mustapippuria
PUNAVIINIKASTIKE
2 dl punaviiniä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl sokeria
2 dl demi glace -kastikepohjaa
ripaus hienoa merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
nokare voita

Mehevät lampaanfileet maistuvat takuulla! Tämän annoksen kaveriksi kannattaa valita punaviini!

1. Ota lampaanfileet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista.

2. Kuumenna voi sekä öljy pannussa, lisää fileet ja paista niitä noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat joka puolelta kauniin väriset. Ripottele lihan pinnalle suolahiutaleita ja rouhittua pippuria. Anna seistä hetki pannulla jälkilämmössä.

3. Leikkaa fileet vinottain paksuiksi viipaleiksi.

4. Laita punaviini, balsamiviinietikka sekä sokeri kattilaan ja keitä kokoon, kunnes liemestä on jäljellä noin puolet. Lisää demi glace ja mausta kastike maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla. Vatkaa kastikkeeseen nokare voita juuri ennen tarjoilua.

Tarjoa rosmariiniperunoiden kanssa. Käy kurkkaamassa rosmariiniperunoiden resepti TÄSTÄ!

Valmistusaika: 30 min Annosmäärä: 4

---

**Lampaanfilee: Herkullinen ja Täyteläinen Pääruoka**

Lampaanfilee on ylellinen ja maukas ruokalaji, joka tuo ruokapöytään täyteläistä makua ja hienostuneen vivahteen. Tämä murea ja mehevä lihapala sopii erinomaisesti juhla-aterioiden keskipisteeksi tai viikonlopun erityisillalliselle. Lampaanfilee on täynnä rikasta makua, joka yhdistyy upeasti yrttien ja mausteiden kanssa, ja sen valmistus on yllättävän helppoa, kun tietää muutaman perusniksin.

**Lampaanfileen valmistus ja maustaminen** Lampaanfilee saa parhaimman makunsa, kun se paistetaan nopeasti korkealla lämmöllä ja annetaan vetäytyä hetki ennen tarjoilua, jotta liha pysyy mehukkaana ja mureana. Maustamiseen sopivat erinomaisesti tuoreet yrtit, kuten rosmariini, timjami ja minttu, jotka korostavat lampaanlihan makua ja tuovat annokseen aromaattista syvyyttä. Valkosipuli ja sitruuna lisäävät annokseen raikkautta ja tasapainottavat lihan täyteläisyyttä.

**Muunneltava ja monipuolinen ruokalaji** Lampaanfilee on monipuolinen ruokalaji, jota voi helposti muunnella oman maun mukaan. Voit valmistaa fileen uunissa, grillissä tai pannulla, ja kokeilla erilaisia maustekastikkeita, kuten punaviini- tai balsamicokastiketta, jotka täydentävät lihan makua erinomaisesti. Lisukkeiksi sopivat hyvin esimerkiksi paahdetut juurekset, valkosipuliperunat tai kevyt salaatti, jotka tasapainottavat aterian täyteläisyyttä ja tuovat esiin lampaanfileen hienostuneet maut.

**Erilaisia tarjoiluehdotuksia** Lampaanfilee sopii loistavasti monenlaisiin ruokailutilanteisiin. Se on erinomainen pääruoka juhla-aterialle, jossa sen voi tarjoilla näyttävästi esimerkiksi yrttikastikkeen ja uunissa paahdettujen perunoiden kera. Arki-illallisella lampaanfilee toimii hyvin yhdessä yksinkertaisempien lisukkeiden, kuten tuoreen salaatin tai höyrytettyjen vihannesten kanssa. Tarjoile lampaanfilee yhdessä täyteläisen punaviinin tai kevyen valkoviinin kanssa, jotka täydentävät lihan makua täydellisesti.

**Nauti lampaanfileestä kotona** Lampaanfilee on täydellinen valinta, kun haluat tarjota perheellesi tai ystävillesi jotain erityisen herkullista ja täyteläistä. Sen mehevä maku ja murea rakenne tekevät siitä ylellisen ruoan, joka sopii erityisesti juhlahetkiin. Kokeile valmistaa lampaanfilee seuraavalla kerralla, kun haluat nostaa aterian uudelle tasolle – tämä ruokalaji hurmaa varmasti kaikki ruokailijat ja tekee illallisesta unohtumattoman kokemuksen!

Mikä on Demi Glace – Ranskalainen Herkku?

Demi glace on perinteinen ranskalainen kastike, joka tunnetaan rikkaasta maustaan ja pehmeästä, samettisesta koostumuksestaan. Se valmistetaan keittämällä naudanlihalientä pitkään ja yhdistämällä siihen täyteläisiä ainesosia, kuten punaviiniä ja mausteita. Tämä **demi glace resepti** on suosittu sekä ammattikokkien että kotikokkien keskuudessa, sillä se tuo annoksiin hienostuneen ja monipuolisen maun. Demi glace sopii erityisen hyvin esimerkiksi **lampaanfileen** tai muiden liharuokien kastikkeeksi.

Kuinka Valmistaa Demi Glace – Vaiheittainen Ohje

Aloita **demi glace resepti** keräämällä tarvittavat ainesosat: naudanluut, porkkanat, sipulit, selleri, tomaattipyree, **punaviinikastike** ja mausteet. Paahda luut ensin uunissa, jotta ne saavat syvän ja rikkaan maun. Lisää kasvikset ja jatka paistamista. Kaikki ainesosat yhdistetään suureen kattilaan, johon lisätään vettä. Anna liemen kiehua hiljalleen useita tunteja, kunnes maut ovat kehittyneet täydellisesti. Siivilöi liemi ja jatka keittämistä, kunnes se on tiivistynyt sopivaksi. Vaikka **demi glace resepti** vaatii aikaa, lopputulos on ehdottomasti vaivan arvoinen.

Laadukkaat Ainesosat – Avain Onnistuneeseen Demi Glaceen

Onnistunut **demi glace resepti** alkaa laadukkaista ainesosista. Naudanluiden tulisi olla tuoreita ja hyvin valittuja, sillä ne antavat kastikkeelle sen perusmaun. Kasviksista sipuli, porkkana ja selleri ovat välttämättömiä, kun taas **punaviinikastike** tuo kastikkeeseen täyteläisyyden. Mausteet, kuten laakerinlehti ja timjami, täydentävät makua. Jokainen ainesosa vaikuttaa lopputulokseen, joten valinta on ratkaisevan tärkeä.

Kokeile Uusia Makuja – Vinkkejä ja Variaatioita

**Demi glace resepti** tarjoaa mahdollisuuden luovuuteen. Kokeile esimerkiksi lisätä rosmariinia tai valkosipulia saadaksesi uudenlaista makua. Jos haluat hieman makeutta, voit käyttää hunajaa tai balsamiviinietikkaa. Demi glace sopii myös erinomaisesti **lampaanfileen** kanssa, ja se voidaan pakastaa pieninä annoksina käyttöä varten. Kokeile erilaisia variaatioita ja löydä oma suosikkisi – jokainen muunnelma tuo uutta eloa perinteiseen reseptiin.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
4
annosmäärä: 
4