Pikkelöity Kebab

Valmista herkullinen kebab pitaleipä pikkelöidyillä punasipuleilla ja paprikoilla. Helppo resepti vain 25 minuutissa – täydellinen pikaruoka!

250 g Görans kebablastuja
voita paistamiseen
kokonainen valkosipulinkynsi
1 punainen paprika
4 pita-leipää
salaatinlehtiä
tomaattia
Pikkelöity punasipuli
1 punasipuli
½ dl etikkaa
1 dl sokeria
1 ½ dl vettä
Kurkkukastike
½ kurkku
1 valkosipulinkynsi
½ sitruunan mehu
2 dl turkkilaista jogurttia
suola ja mustapippuri

1. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Mittaa pieneen kattilaan etikka, sokeri ja vesi. Kuumenna seos nopeasti ja nosta kattila pois liedeltä. Lisää sipulit kattilaan ja anna niiden marinoitua ilman kantta noin 10 minuuttia.

2. Raasta kurkku pieneen sekoituskulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli ja lisää se kurkun joukkoon. Mittaa loput kastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita huolellisesti, kunnes kastike on tasaista.

3. Paista kebablastut pannulla voissa hetken aikaa valkosipulikynnen kanssa, jotta ne saavat lisää makua. Kun kebab on saanut kauniin värin ja on täysin kypsä, poista valkosipuli pannulta ja mausta liha suolalla ja pippurilla.

4. Pese ja viipaloi paprika, huuhtele salaatti ja leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä leivät uunissa tai pannulla, kunnes ne ovat lämpimiä ja rapeita.

5. Täytä leivät pikkelöidyillä sipuleilla, tuoreilla kasviksilla, paistetulla kebabilla ja kurkkukastikkeella.

Tarjoile annos sellaisenaan tai esimerkiksi lankkuperunoiden ja majoneesin kera.

Valmistusaika: 25 minuutti
a Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
4
annosmäärä: 
4