Pyttipannu-resepti

Tee herkullinen pyttipannu kananmunalla ja mausteilla hasselback-tyylisesti. Nauti rapeista perunoista, pekonista ja täydellisesti kypsästä kananmunasta. Resepti valurautapannulla!

100 g kypsiä perunoita
100 g broileri- tai Amerikanpekonia
1 rkl voita
1 pieni punasipuli
1 kananmuna
1 rkl korppujauhoja
1 tl grillimaustetta
suolaa


mustapippuria


1. Leikkaa perunoihin melkein koko läpimittaiset viillot, mutta jätä perunat toiselta puolelta yhtenäisiksi.

2. Kuutioi pekonit ja paista ne paksupohjaisella valurautapannulla. Kun pekonit ovat ruskistuneet ja pekonirasva on sulanut pannulle, lisää joukkoon voi. Pekonirasvassa karamellisoitu voi antaa perunoille herkullisen paahteisen maun, joten älä pelkää lisätä voita, vaikka seos tuntuisi öljyiseltä.

3. Lisää pannulle hienonnettu punasipuli sekä kokonaisina viilletyt perunat. Kaavi lusikalla pannulta vaahtoavaa öljyä perunoiden päälle niin, että voita pääsee myös perunan viiltoihin. Siirrä perunat ja pekoni pannun reunoille ja riko keskelle kananmuna. Anna kananmunan levitä ja peittää pannun pohja.

4. Ripottele päälle korppujauhot sekä mausteet, madalla lieden lämpötilaa ja anna perunoiden ruskistua kannen alla sekoittamatta noin 5 minuuttia.

5. Poista kansi ja jatka kypsennystä vielä muutama minuutti, kunnes kananmuna on kypsää, perunoiden pohjat ovat rapeita ja korppujauhot ovat imeneet pannulta suurimman osan kosteudesta. Maista ja tarkista maku.

6. Liu’uta pyttipannu suoraan lautaselle ja nauti hasselbackan tapaan tuoreen persiljan, sinapin ja vaikkapa suolakurkun kanssa.

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 1
Erikoistyövälineet: valurautapannu

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
1
annosmäärä: 
1