Shakshuka Resepti

Kokeile tätä herkullista shakshuka reseptiä! Helppo valmistaa ja täydellinen brunssiin, lounaaseen tai illanistujaisiin. Löydä ohjeet ja vinkit täydelliseen shakshukaan.

1 paketti chorizomakkaraa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä


1 prk tomaattimurskaa


1 tuore chili
1 vihreä paprika
1 keltainen paprika
1 rkl öljyä
4 kananmunaa
tuoretta korianteria sekä lehtipersiljaa koristeluun


Shakshuka on herkullinen lähi-idäläinen ruokalaji, joka sopii erinomaisesti brunssiin, lounaaseen tai illanistujaisiin.

1. Kuori ja kuutioi chorizo, ja laita se puolikuumaun pataan. Anna chorizon paistua hiljalleen omassa rasvassaan. Sillä aikaa, kun chorizo kypsyy, kuori sipulit sekä poista chilistä ja paprikoista siemenet. Hienonna sipulit ja chili, ja kuutioi paprikat.

2. Siirrä paistunut chorizo sivuun, mutta jätä pataan chorizon tuottama maukas rasva. Kuullota sipulit ja valkosipuli pataan, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää paprikat ja chili, ja anna niiden paistua hetken. Ripottele joukkoon juustokumina ja sekoita hyvin. Kaada pataan tomaattimurska ja lisää chorizot takaisin. Anna kastikkeen hiljalleen kiehua ilman kantta, kunnes nesteestä on haihtunut noin neljäsosa. Mausta suolalla ja pippurilla, ja sekoita.

3. Tee kastikkeeseen neljä pientä kuoppaa ja riko niihin varovasti kananmunat. Laita kansi päälle ja anna munien kypsyä rauhassa, kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen on vielä juokseva. Ota pata liedeltä ja ripottele pinnalle tuoretta lehtipersiljaa ja korianteria.

Tarjoile Shakshuka tuoreen maalaisleivän kera.

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
4
annosmäärä: 
4