Tunturikeitto
Valmista herkullinen tunturikeitto syysfiilistelyyn! Tässä yksinkertaisessa reseptissä savuporo ja juurekset yhdistyvät täydelliseen makuyhteen. Nopea valmistus, vain 30 minuuttia!
KEITTOPOHJA:
4 perunaa
2 porkkanaa
1 palsternakka
2 sipulia
6 dl lihalientä
50 g juustoa
3 dl kermaa
suolaa ja pippuria
1 pussi savuporosuikaleita
leipäkuutioita (tuoretta tai jo kuivahtanutta)
Syysfiilistelyyn sopiva tunturikeitto!
1. Valmistele keittopohja: Pese, kuori ja pilko perunat, porkkanat ja palsternakka noin sormenpään kokoisiksi kuutioiksi.
2. Leikkaa sipuli lohkoiksi ja siirrä juurekset kattilaan. Keitä ne kypsiksi lihaliemessä.
3. Soseuta kypsät ja jäähtyneet juurekset sauvasekoittimella liemen kanssa sileäksi massaksi.
4. Lisää joukkoon juusto ja kerma. Kiehauta keitto uudelleen ja mausta suolalla ja pippurilla.
5. Leikkaa savuporosuikaleet pieniksi kuutioiksi. Paista ne kuivalla pannulla, kunnes öljyt irtoavat lihasta.
6. Lisää pannuun leipäkuutiot ja paahda ne savuporojen kanssa matalalla lämmöllä, kunnes leipä on kevyesti paahtunut.
7. Tarjoile keitto lämpimänä paahdettujen savuporokuutioiden ja leivän kanssa.
Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4