Vasikanleike

Valmista täydellinen illallinen rapealla vasikanleikkeellä, joka gratinoidaan tomaattikastikkeen ja mozzarellan kera. Helppo resepti 45 minuutissa – nauti kotitekoisen majoneesin kera!

4 leivitettyä lehtipihviä
voita ja öljyä paistamiseen
TOMAATTIKASTIKE
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 keltasipuli hienonnettuna
2 rkl tomaattipyreetä
150 g herkkusieniä, ohuina viipaleina
1 dl kuivaa valkoviiniä
suolaa ja pippuria
4 viipaletta mozzarellaa
MAJONEESI
2 keltuaista
1 tl haaleaa vettä
2 dl rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
suolaa ja valkopippuria

Tämä herkullinen annos on täydellinen illallinen! Rapea leike, joka on päällystetty tuoreista tomaateista tehdylle kastikkeelle ja sulavalla mozzarellalla... herkullista!

1. Esilämmitä uuni 250 asteeseen.

2. Paista hienonnettua sipulia ja ohuiksi viipaloituja sieniä voissa. Lisää puolikkaiksi leikatut tomaatit, tomaattipyree ja viini. Anna kastikkeen hautua hiljalleen, kunnes se paksunee. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Paista leikkeet öljyn ja voin seoksessa ja siirrä ne uunivuokaan.

4. Levitä jokaiseen leikkeeseen tomaattikastiketta ja aseta päälle mozzarellaviipale. Gratinoi uunissa, kunnes juusto on sulanut ja saa kauniin värin.

5. Valmista majoneesi: Riko keltuaiset pyöreään sekoitusastiaan. Lisää 1 rkl öljyä tipotellen, vatkaten voimakkaasti. Lisää joukkoon 1 tl haaleaa vettä ja jatka öljyn lisäämistä vähitellen, vatkaten ohuena nauhana. Lisää lopuksi sitruunamehu ja mausteet. Maista ja tarkista maku.

Tarjoile leikkeet kotitekoisen majoneesin ja sitruunaviipaleiden kera.

Valmistusaika: 45 minuutti
a Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
4
annosmäärä: 
4