Aurajuustohampurilainen
Tee herkullinen aurajuustohampurilainen karamellisoidulla sipulilla! Tässä yksinkertaisessa reseptissä jauhelihapihvit, aurajuusto ja hunajalla karamellisoitu sipuli yhdistyvät täydellisesti. Valmista 4 hampurilaista vain 30 minuutissa!
480g burger naudanjauheliha
4 hampurilaissämpylää
1 pkt aurajuustoa
2 sipulia
hunajaa
voita tai öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria
bbq-kastiketta
Hampurilaisen väliin sopii erinomaisesti sinihomejuusto ja karamellisoitu sipuli! Tämä herkullinen annos sopii parhaiten punaviinin kera.
1. Aloita pilkkomalla sipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuullota sipulit paistinpannulla keskilämmöllä käyttäen voita tai öljyä. Lisää hunajaa ja anna sipulien karamellisoitua hitaasti, sekoittaen silloin tällöin. Kun sipulit ovat saavuttaneet kultaisen ruskean värin, siirrä ne sivuun odottamaan.
2. Jaa jauheliha neljään yhtä suureen osaan ja muotoile niistä pyöreät pihvit. Pihvien keskiosa kannattaa tehdä hieman ohuemmaksi, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
3. Paista pihvit kuumalla pannulla, mausta ne suolalla ja pippurilla. Vältä liikaa kääntelyä, jotta pihvi säilyttää mehukkuutensa. Rosan keittiö suosittelee medium-kypsyyttä!
4. Paahda hampurilaissämpylät haluamallasi tavalla – joko uunissa, leivänpaahtimessa tai pannulla. Kokoa hampurilaiset levittämällä sämpylöiden pohjalle bbq-kastiketta. Aseta pihvi sämpylän väliin, lisää päälle aurajuustomuruja ja karamellisoitua sipulia.
Valmistusaika: 30 min Annosmäärä: 4 hampurilaista