Bearnaisekastike

Kokeile erikoisempaa tapaa valmistaa naudan ulkofilee marinoiden se vichyssä. Täydellinen bearnaisekastike resepti ja grillausvinkit herkulliseen ateriaan. Tarkat ohjeet ja annosmäärä 4 henkilölle.

n. 1 kg naudan ulkofileetä
0,5 l vichyä
1 dl Hellmann's majoneesia
2 tl kuivattua timjamia
ripaus sormisuolaa
ripaus mustapippuria
BEARNAISEKASTIKE
1 pieni salottisipuli
3 rakuunan oksaa
1dl valkoviiniä
4 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl kokonaista mustapippuria
ripaus suolaa
2 kananmunan keltuaista
170 g voita


Tiesitkö, että lihasta tulee erittäin mureaa, kun sitä marinoidaan hiilihappoa sisältävässä nesteessä, kuten vichyssä? Tämä myös auttaa maut imeytymään paremmin lihaan. Kokeile tätä erikoisempaa tapaa valmistaa naudan ulkofilee!

**Marinoi liha:**

1. Aseta fileepala astiaan ja kaada päälle vichyä niin, että liha peittyy kokonaan.2. Siirrä astia jääkaappiin ja anna lihan marinoitua noin tunti ennen grillaamista.

**Valmista béarnaisekastike:**

1. Leikkaa sipuli reiluiksi viipaleiksi ja laita ne kattilaan.2. Nypi rakuunasta lehdet ja hienonna ne. Hienonnettua rakuunaa tulisi olla noin 1 rkl.3. Lisää rakuunan varret kattilaan. Jos käytät kuivattua rakuunaa, lisää se vasta valmiiseen kastikkeeseen.4. Lisää kattilaan valkoinen viini, etikka, mustapippuri ja suola.5. Kuumenna seos voimakkaasti keittäen, kunnes nestettä on jäljellä noin 1 1/2 rkl.6. Valuta liemi siivilässä ja anna sen jäähtyä hetki.7. Erottele keltuaiset sauvasekoittimen korkeaan kulhoon. Lisää kulhoon myös kokoon keitetty liemi.8. Mittaa voi kattilaan ja kuumenna kovalla lämmöllä, kunnes voi alkaa juuri ja juuri kuplia. Anna voin jäähtyä noin 10 minuuttia.9. Käynnistä sauvasekoitin ja valuta koneen käydessä kulhoon sulatettua voita samalla nostaen sauvasekoitinta ylöspäin. Sekoita, kunnes kastike on tasaista.10. Mausta béarnaisekastike hienonnetulla rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla.


**Kuumenna grilli:**

1. Ota filee työlaudalle ja kuivaa se hyvin puhtaalla liinalla tai talouspaperilla.2. Sivele filee kauttaaltaan majoneesilla.3. Ripottele pinnalle timjamia sekä reilusti sormisuolaa ja mustapippuria.4. Grillaa liha suoralla lämmöllä, kunnes molemmille puolille tulee kaunis väri, 3–5 minuuttia per puoli.5. Siirrä liha grillin viileämpään kohtaan ja anna sen kypsyä, kunnes sisälämpö saavuttaa 54 astetta.6. Nosta liha grillistä ja anna sen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.7. Viipaloi liha tarjolle ja mausta leikkuupinta vielä sormisuolalla ja mustapippurilla.8. Tarjoa filee béarnaisekastikkeen ja raikkaan salaatin kera.

**Valmistusaika:** Esivalmistelu 1 h + 30 min **Annosmäärä:** 4

Bearnaisekastike: Herkullinen klassikko jokaiseen pöytään

Bearnaisekastike on yksi ranskalaisen keittiön helmiä, joka tuo hienostuneen maun ja samettisen koostumuksen ruokapöytään. Tämä perinteinen kastike, joka valmistetaan voista, munankeltuaisista ja viinietikasta, on täydellinen seuraaja erityisesti pihveille ja grillatulle lihalle. Bearnaisekastike resepti saattaa tuntua aluksi haastavalta, mutta oikeilla ohjeilla ja raaka-aineilla onnistuminen on taattu.

Bearnaisekastikkeen valmistus alkaa laadukkaista aineksista

Bearnaisekastike resepti vaatii tarkkaa valmistelua ja laadukkaita raaka-aineita. Tarvitset voita, kananmunia, valkoviinietikkaa, salottisipulia, tuoretta rakuunaa sekä mustapippuria. Varmista, että voit on sulatettu ja hieman jäähtynyt ennen käyttöä, ja kananmunat ovat huoneenlämpöisiä. Valmistele kaikki ainekset etukäteen, jotta valmistusprosessi sujuu sulavasti.

Vaiheittainen ohje bearnaisekastikkeen valmistukseen

Aloita bearnaisekastike resepti keittämällä viinietikkaa, salottisipulia ja mausteita miedolla lämmöllä, kunnes seos on vähentynyt noin puoleen. Siivilöi liemi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munankeltuaiset vesihauteessa ja lisää jäähtynyttä liemipohjaa vähitellen. Kun seos alkaa sakeutua, lisää sulatettu voi ohuena nauhana vatkaten jatkuvasti. Lopuksi sekoita hienonnettu rakuuna kastikkeeseen. Bearnaisekastike resepti vaatii tarkkaavaisuutta, mutta lopputulos on herkullinen.

Bearnaisekastike kana-annosten täydentäjä

Bearnaisekastike sopii erinomaisesti kana-annoksiin, tuoden niihin upeaa syvyyttä ja hienostunutta makua. Voit myös kokeilla erilaisia yrttejä ja mausteita, jotta saat kastikkeen täydellisesti oman maun mukaiseksi. Valmista kastike juuri ennen tarjoilua, sillä se on parhaimmillaan tuoreena. Tarjoile bearnaisekastike esimerkiksi grillatun kanan, naudanlihan tai vihannesten kanssa. Käytä kastiketta säästeliäästi, sillä sen intensiivinen maku riittää tuomaan annokseen täydellisen viimeistelyn.

Bearnaisekastike resepti on siis monipuolinen ja herkullinen lisä monenlaisiin ruokiin. Kokeile sitä seuraavalla kerralla, kun haluat tuoda ruokapöytääsi hienostuneen kosketuksen.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
4
annosmäärä: 
4