Broilerimakkara

Valmista herkullinen broilerimakkara itse! Tässä yksinkertainen resepti, jossa makkarat paistetaan pannulla täydelliseen rapeuteen. Täydellinen ateria tuoreen salaatin ja kikherneiden kera.

400 g broilerinjauhelihaa
150 g kikherneitä
1 dl liotettuja cashewpähkinöitä
2 valkosipulinkynttä
½ nippu tuoretta basilikaa
1 tl muskottipähkinää
1 tl suolaa
20 g kikhernejauhoa
1.5 rkl kookosöljyä

1. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna valkosipulit.

2. Laita yön yli liotetut cashewpähkinät, valkosipulit, tuoreet yrtit ja kuivat mausteet tehosekoittimeen ja aja ne karkeaksi massaksi. Lisää joukkoon kikherneet ja toista sekoitus uudelleen.

3. Kaada jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon tehosekoittimessa valmistettu massa. Sekoita taikinaa käsin ja lisää lopuksi kikhernejauho sekä kookosöljy.

4. Muotoile massasta 8 kappaletta noin 15 cm pituista tuoremakkaraa. Leikkaa tuorekelmusta 8 kappaletta noin 20 cm pituista pätkää ja jaa niihin tasaisesti massa. Muotoile makkarat ensin käsin ja kääri ne tiukasti ilmatiiviiksi pötköiksi.

5. Lämmitä vesi noin 80–90 asteiseksi isossa kattilassa ja lisää makkarakääryleet veteen. Vesi saa kuplia kevyesti, mutta älä anna sen kiehua. Keitä makkaroita vedessä 30 minuuttia ja nosta ne jäähtymään.

6. Poista jäähtyneistä makkaroista tuorekelmu ja paista ne pannulla, jotta niihin tulee kaunis pinta.

Tarjoile broilerinmakkarat pannulla paistettujen kikherneiden ja tuoreen salaatin kanssa.

Valmistusaika: 45 minuuttia (+ yön yli liotus)
Annosmäärä: 4–5

Broilerimakkaran tarina ja alkuperä

Broilerimakkara on noussut suosituksi herkullisena ja kevyenä vaihtoehtona perinteisille makkaroille. Sen juuret ulottuvat terveys- ja ravitsemustrendien kukoistukseen, joissa korostettiin vähärasvaisten lihojen merkitystä ruokavaliossa. Broilerimakkara valmistetaan pääasiassa broilerinlihasta, joka tunnetaan miedosta maustaan ja monipuolisuudestaan. Broilerinliha on aina ollut suosittua sen alhaisen rasvapitoisuuden ja terveellisyyden ansiosta, mikä on tehnyt broilerimakkarasta houkuttelevan vaihtoehdon markkinoilla. Erityisesti terveystietoiset kuluttajat ovat löytäneet tästä makkarasta täydellisen vaihtoehdon perinteisille punaisen lihan makkaroille. Broilerimakkaran kehitys on tuonut uuden ulottuvuuden ruokakulttuuriin, tarjoten monipuolisemman ja terveellisemmän valinnan.

Broilerimakkaran ravintoarvot ja hyödyt

Broilerimakkara on erinomainen valinta terveystietoisille, sillä se tarjoaa runsaasti proteiinia, joka on välttämätön lihasten ylläpidolle ja kehon toiminnalle. Proteiini on keskeinen makroravintoaine, joka tukee kudosten korjausta ja kasvua. Verrattuna perinteisiin makkaroihin, broilerimakkaran rasvapitoisuus on alhaisempi, mikä tekee siitä kevyemmän vaihtoehdon. Lisäksi se sisältää vähemmän kaloreita, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan painonhallintaa tavoitteleville. Broilerimakkara sisältää myös tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja, kuten B-vitamiineja, jotka edistävät aineenvaihduntaa ja energiantuotantoa. Vähäsuolaiset versiot voivat tukea sydänterveyttä ja vähentää verenpainetta, mikä tekee siitä vielä terveellisemmän valinnan.

Broilerimakkaran valmistus: grillaus ja paisto pannulla

Broilerimakkaran valmistus on helppoa ja monipuolista. Yksi suosituimmista tavoista on grillata broilerimakkara, mikä tuo esiin sen luonnollisen maun ja herkullisen savuisen aromin. Grillatun makkaran rapea kuori ja mehukas sisus ovat täydellinen yhdistelmä. Toinen suosittu tapa on broilerimakkaran paisto pannulla, joka mahdollistaa nopean kypsennyksen ja kauniin kullanruskean pinnan. Tämä menetelmä on erityisen kätevä, kun halutaan valmistaa nopea ja herkullinen ateria. Broilerimakkaraa voi myös käyttää pataruokien ainesosana, jolloin se imee itseensä muiden raaka-aineiden mausteet ja täydentää ruokaa täyteläisellä lihaisuudella. Keittäminen on myös vaihtoehto, erityisesti jos halutaan säilyttää makkaran mehevyys ja kypsentää se hellävaraisesti.

Broilerimakkaran käyttö ruoanlaitossa

Broilerimakkara on erinomainen raaka-aine, joka sopii monenlaisten ruokien kanssa. Sen mieto maku tekee siitä täydellisen kumppanin voimakkaammille ainesosille, kuten mausteisille kastikkeille, tuoreille vihanneksille ja runsaslajisille juustoille. Broilerimakkaraa voi yhdistää esimerkiksi pastaruokiin, kuten kermaisiin tai tomaattipohjaisiin kastikkeisiin, tuoden niihin täyteläisyyttä ilman raskautta. Salaateissa se toimii proteiinipitoisena lisänä, joka tekee ateriasta ravitsevamman. Broilerimakkara on myös täydellinen täyte leiville ja burgereille, tarjoten uusia makuja ja rakennetta. Mausteet, kuten rosmariini, timjami ja valkosipuli, korostavat makkaran makua ja luovat herkullisia makuyhdistelmiä. Näin broilerimakkara tuo monipuolisuutta ja uusia makuelämyksiä jokaiseen ateriaan.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
5
annosmäärä: 
5