Broileripullat

Valmista herkulliset broileripullat curryn ja chilin kanssa! Helppo resepti ja vinkit täydelliseen kastikkeeseen. Kokeile tänään!

BROILERIPULLAT
1 pieni sipuli
½ dl ruokakermaa
ruiskorppujauhoja
1 kananmuna
suolaa
1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 tl currya
1½ tl inkivääriä
½ chili
400 g broilerin jauhelihaa
KASTIKE
2 valkosipulinkynttä
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl currya
2 tl sriracha-chilikastiketta
1½ dl ruokakerma

Mehevät broileripullat kylpevät padassa chilin ja curryn kanssa!

1. Aloita valmistelemalla broileripullat. Kuori ja hienonna sipuli. Pilko chili pieneksi. Kuori ja raasta inkivääri. Mittaa kulhoon ½ dl ruokakermaa ja korppujauhot. Vatkaa joukkoon kananmuna.

2. Mausta taikina currylla, chilillä, inkiväärillä, suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota hetki. Lisää joukkoon broilerin jauheliha ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

3. Pyörittele taikinasta kostein käsin suuria, noin 5 cm kokoisia pullia. Aseta pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä ja saaneet kauniin kultaisen pinnan.

4. Valmista kastike kasarissa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lämmitä kanaliemi mikrossa tai kattilassa liedellä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna myös lehtipersilja.

5. Kuumenna voi kasarissa ja kuullota valkosipulinkynsiä hetki. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita. Kaada joukkoon kanaliemi vispilällä sekoittaen ja anna kastikkeen saostua hiljalleen.

6. Kun kastike kiehahtaa, lisää ruokakerma ja sekoita. Nosta kasari liedeltä odottamaan. Kun pullat ovat kypsiä, laita kasari takaisin liedelle, lisää kastikkeeseen srirachaa ja kaada joukkoon broileripullat.

7. Anna muhia 5 minuuttia hiljaisella lämmöllä kannen alla. Viimeistele persiljalla tai muilla yrteillä!

Valmistusaika: 1 h

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
4
annosmäärä: 
4