Entrecôte-pihvi
Opettele valmistamaan täydellinen entrecôte-pihvi! Löydä herkulliset ohjeet ja vinkit, kuinka kypsennät pihvisi juuri oikein. Tarjoile viinin kera ja nauti!
600 g Atria Premium Entrecote
ripaus sormisuolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä ja voita paistamiseen
1 valkosipulinkynsi
tuore rosmariinin oksa
Entrecôte on yksi naudan herkullisimmista ja arvostetuimmista osista! Tarjoile täydellinen pihvi erinomaisen viinin kera.
1. Ota pihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Jos ostat entrecoten kokonaisena palana, leikkaa se 2–3 cm paksuisiksi pihveiksi.
2. Kuivaa lihan pinta huolellisesti. Kastele pihvien pinta oliiviöljyllä ja mausta ne tasaisesti suolalla ja pippurilla.
3. Kuumenna paistinpannulla öljy ja voi. Lisää pannulle makua antamaan valkosipulinkynsi ja rosmariininoksa. Paista pihvejä 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta.
4. Anna lihan levätä hetki folion alla ennen tarjoilua. Tarjoile pihvit esimerkiksi bataattiranskalaisten kanssa!
Kuinka kypsänä haluat pihvisi? Kypsyyden voit tarkistaa parhaiten lämpömittarilla:- Rare = 48–51 astetta, sisältä tumman punainen.- Medium rare = 52–55 astetta, sisältä punertavan rosee.- Medium = 56–58 astetta, punaisuus alkaa kadota.- Well done = 70+ astetta, kauttaaltaan kypsä.