Entrecote-resepti
Opettele valmistamaan täydellinen dry aged entrecote viskikastikkeella. Tässä yksinkertainen resepti ja vinkit kypsyysasteista. Nauti täyteläisestä mausta!
4 kpl dry aged entrecote -pihviä (Jack Daniels -maustettu)
ripaus sormisuolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä ja voita paistamiseen
1 valkosipulinkynsi
tuore rosmariinin oksa
KERMAINEN VISKIKASTIKE:
1 dl viskiä
2 dl kuohukermaa
1 rkl BBQ-kastiketta
ripaus suolaa ja pippuria
1 tl sinappia
**Dry aged entrecôte** on raakakypsytetty pihvi, joka tarjoaa täyteläisemmän maun ja mureamman rakenteen. Huippulaadukas liha ansaitsee huolellisen valmistuksen!
1. Ota pihvit huoneenlämpöön noin 30–60 minuuttia ennen paistamista. Jos ostat isomman palan entrecotea, leikkaa se 2–3 cm paksuisiksi pihveiksi.
2. Sivellä pihvien pintaan oliiviöljyä ja mausta ne kauttaaltaan suolalla ja pippurilla.
3. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy sekä voi. Lisää pannulle makua antamaan valkosipulinkynsi ja rosmariininoksa. Paista pihvejä noin pari minuuttia molemmin puolin.
4. Anna lihan vetäytyä noin 10 minuuttia folion alla. Muista, että lihan sisälämpötila nousee vielä pari astetta folion alla.
5. Valmista viskikastike pihvien vetäytyessä. Käytä samaa pannua, jossa paistoit pihvit. Lisää pannulle viski ja anna sen kuohahtaa. Raaputa pannun pohjalta irronneet mausteet. Lisää kerma, BBQ-kastike ja anna kiehahtaa. Mausta kastike maun mukaan suolalla, pippurilla ja sinapilla.
Tarjoile pihvi viskikastikkeen ja mieluisan lisukkeen kera!
**Kuinka kypsänä haluat pihvisi?** Parhaiten näet kypsyyden lämpömittarilla: - **Rare** = 48–51 °C, sisältä tummanpunainen. - **Medium rare** = 52–55 °C, sisältä punertavan rosee. - **Medium** = 56–58 °C, punaisuus alkaa kadota. - **Well done** = 70+ °C, kauttaaltaan kypsä.
**Annosmäärä:** 4 **Valmistusaika:** 30 minuuttia