**Grillikofta**
Kokeile tätä helppoa kofta reseptiä! Lihavarras grillissä on täydellinen piknikille tai rannalle. Nauti libanonilaisesta ruoasta jogurttikastikkeen kera.
LAMMASKOFTAT
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
500 g lampaanjauhelihaa
½ dl korppujauhoja
1 tl ras el hanout – mausteseosta
1 tl kurkumaa ja savupaprikaa
suolaa ja pippuria
tuoretta korianteria
JOGURTTIKASTIKE
2 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
1 tl sitruunamehua
suolaa ja pippuria
Koftat ovat kätevä valmistaa etukäteen ja kuljettaa esimerkiksi rannalle tai piknikille, jossa ne voidaan kypsentää loppuun retkigrillillä. Jos käytät puista grillivartaita, muista liottaa tikut kylmässä vedessä noin tunti ennen käyttöä, jotta ne eivät sytty grillatessa palamaan.
1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulit pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään sipulikuutiot, jauheliha, korppujauhot, mausteet ja hienonnettu korianteri. Massan tulisi olla yhtenäinen ja helppo muovata.
2. Jaa taikina öljytyin käsin kahdeksaan osaan ja muotoile ne varrastikkujen ympärille. Jos massa ei pysy kasassa, voit lisätä 1 tl kerrallaan lisää korppujauhetta. Aseta vartaat kuljetusastiaan ja säilytä viileässä, kunnes olet valmis kypsentämään ne.
3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään pieneen lasipurkkiin ja anna maustua viileässä, kunnes olet valmis tarjoilemaan.
4. Grillaa koftia kuumassa grillissä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Kääntele koftia tasaisesti grillauksen aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
Tarjoile koftat kuumina suoraan grillistä jogurttikastikkeen kera.
Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 8 varrasta