Grillimakkara

Kokeile tätä nopeaa ja herkullista grillimakkarareseptiä uunissa! Täytä makkara juustolla ja pekonilla – täydellinen ruoka ilman säätöjä. Valmista 4 annosta vain 15 minuutissa.

4 kpl lihaisaa makkaraa
8 viipaletta emmentaljuustoa
8 viipaletta pekonia
hammastikkuja


Tämä resepti on täydellinen sinulle, joka kaipaat herkullista ja raikasta grilliruokaa ilman turhia säätöjä!

1. Tee makkaraan pituussuuntainen viilto keskelle.

2. Täytä viilto emmental-juustolla.

3. Kääri makkara pekoniliuskoilla ja kiinnitä pekonit paikoilleen muutamalla hammastikulla.

Grillaa tai paista uunissa, kunnes makkara on kypsä.

Valmistusaika: 15 minuuttia Annosmäärä: 4

Grillimakkara uunissa – täydellinen ratkaisu herkulliseen ruokailuun

Grillimakkara uunissa on erinomainen vaihtoehto, kun perinteinen ulkogrillaus ei ole mahdollista. Uuni tarjoaa tasaisen lämmön, joka takaa makkaran täydellisen kypsyyden ja herkullisen maun. Tämä menetelmä on erityisen kätevä talvikuukausina, kun ulkona grillaaminen ei ole vaihtoehto. Grillimakkaran valmistaminen uunissa on helppoa ja vaatii vain perusvälineitä, kuten uunipellin ja leivinpaperin. Sen yksinkertaisuus tekee siitä täydellisen valinnan niin arkiruoaksi kuin juhlapöytäänkin.

Vinkkejä grillimakkaran valmisteluun uunissa

Ennen kuin aloitat grillimakkaran paistamisen uunissa, kannattaa kiinnittää huomiota muutamiin tärkeisiin valmisteluihin. Valitse laadukas makkara uunissa kypsennettäväksi – perinteinen suomalainen grillimakkara on aina varma valinta, mutta voit kokeilla myös mausteisia tai erikoisempia makkaroita. Muista esilämmittää uuni noin 200 asteeseen ennen makkaroiden laittamista sisään. Järjestä makkarat tasaisesti uunipellille, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Leivinpaperi estää tarttumista ja helpottaa siivoamista. Jos haluat lisää makua, tee pieniä viiltoja makkaroihin ja täytä ne esimerkiksi yrtteillä tai valkosipulilla.

Grillimakkaran paistaminen uunissa – parhaat tekniikat

Grillimakkaran paistaminen uunissa onnistuu erinomaisesti useilla eri tekniikoilla. Kiertoilmauuni on erityisen suositeltava, sillä se takaa tasaisen kypsymisen. Makkara uunissa kannattaa paistaa noin 20–25 minuuttia, riippuen makkaroiden koosta ja uunin tehosta. Jos haluat rapean pinnan, käytä uunin grillivastusta viimeiset muutamat minuutit. Lisäämällä uunipellille hieman vettä, voit pitää makkarat mehukkaina paiston aikana. Muista kääntää makkarat puolivälissä, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Lisäksi voit kokeilla marinadeja, jotka sivellään makkaroiden päälle ennen paistamista – tämä tuo ateriaasi uusia makuja.

Grillimakkara uunissa – täydelliset tarjoiluvinkit

Kun grillimakkara uunissa on valmis, on aika keskittyä tarjoiluun. Perinteinen perunasalaatti on klassinen lisuke, joka täydentää makkaran suolaisuutta. Kokeile myös erilaisia kastikkeita, kuten sinappia, ketsuppia tai itse tehtyä yrttikastiketta, jotka tuovat ateriaasi uusia makuja. Vihreä salaatti tai coleslaw toimivat myös erinomaisina lisukkeina. Jos haluat jotain erilaista, valmista makkarahodareita tuoreista sämpylöistä ja täytä ne esimerkiksi hapankaalilla tai paahdetuilla paprikoilla. Grillimakkara uunissa on monipuolinen ruokalaji, joka sopii niin arkiruoaksi kuin juhlapöytäänkin.

Grillimakkara uunissa on helppo ja nopea tapa nauttia herkullisesta ateriasta milloin tahansa. Kokeile erilaisia makkaroita ja lisukkeita, ja löydä oma suosikkisi!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
4
annosmäärä: 
4