Grilliplatteri
Luo näyttävä grilliplatteri kesäkurpitsasta, herkkusienistä ja grillijuustosta. Helppo resepti, jota voit mukauttaa omien mieltymysten mukaan. Valmista 4 annosta vain 30 minuutissa!
2 pkt erilaisia grillimakkaroita
100 g padrón -paprikoita
1 kesäkurpitsa
350 g grillitomaatteja
250 g grillijuustoa
4 herkkusientä
400 g kypsät grillimaissipalat
loraus oliiviöljyä
ripaus suolaa & pippuria
YRTTIÖLJY (vaihtoehtoinen)
nippu tuoretta basilikaa
nippu tuoretta persiljaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl vaahterasiirappia
1 dl oliiviöljyä
suolaa & pippuria
Rosan grilliplatteri tarjoaa näyttävän kokonaisuuden, jossa kaikki grillattavat herkut kokoillaan yhdelle isolle lankulle. Reseptiä voi mukauttaa omien mieltymysten mukaan.
1. Aloita pilkkomalla kesäkurpitsa, herkkusienet ja grillijuusto sopivan kokoisiksi paloiksi. Tee tarvittaessa viillot grillimakkaroihin, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
2. Kuumenna grilli ja asettele kaikki grillattavat ainekset grilleille. Kastele kasvikset kevyesti oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
3. Jos haluat, voit valmistaa yrttiöljyn kasteluun. Sekoita yhteen oliiviöljyä, hienonnettua valkosipulia ja haluamiasi tuoreita yrttejä. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja lisää makeutta vaahterasiirapilla. Maista seos ja säädä ainesosien määrää tarpeen mukaan.
4. Kun grillattavat ovat saaneet kauniin väriä ja kypsyneet, asettele ne näyttävästi isolle lankulle, kuten esimerkiksi leikkuulaudalle.
Annosmäärä: 4 Valmistusaika: 30 min