Gyoza Resepti

Löydä täydellinen gyoza resepti! Valmista itse gyoza taikina ja mausteinen possutäyte. Nauti aitojen kiinalaisten nyyttien valmistuksesta ja tarjoile ne herkullisen dipin kanssa.

1 pkt eli n. 35 wonton- tai gyozataikinalevyä (löydät niitä aasialaisia elintarvikkeita myyvien liikkeiden pakastealtaasta)
30 g kiinankaalia tai paksoita
1 rkl merisuolaa
6 kevätsipulin vartta
3-4 valkosipulinkynttä
200 g possun jauhelihaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl raastettua inkivääriä
suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen
DIPPI
1 limetin puristettu mehu
1 punainen keskivahva chili
2 rkl japanilaista soijakastiketta
2 rkl mirin-maustekastiketta
2 tl paahdettua seesamiöljyä
½ rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
TAIKINA (JOS TEET ITSE)
250 g gyozajauhoja tai hienojakoista vehnäjauhoa
125 ml kuumaa vettä
kaulimiseen perunajauhoa

Japanilaiset gyozanyytit kätkevät sisäänsä mausteisen possutäytteen!

1. Jos käytät valmista taikinapakettia, ota se sulamaan ajoissa. Jos teet taikinan itse, aloita valmistus useita tunteja ennen gyozien tekemistä. Sekoita siivilöidyt jauhot kulhossa ja lisää pikkuhiljaa kuumaa vettä. Vaivaa taikina sileäksi palloksi, kääri muovikelmuun ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Tee taikinasta pieniä palloja ja kauli ne ohuiksi levyiksi. Käytä apuna perunajauhoja, jotta taikina ei tartu. Pastakone voi myös auttaa saamaan taikinasta tarpeeksi ohutta.

2. Valmista dipi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen ja laita se jääkaappiin vetäytymään.

3. Hienonna kiinankaali ja ripottele sen päälle suolaa. Anna seistä hetken aikaa huoneenlämmössä, minkä jälkeen purista ylimääräinen neste pois. Hienonna kevätsipuli, kiinankaali ja valkosipuli hienoksi ja sekoita ne possun jauhelihan joukkoon. Mausta täyte mausteilla.

4. Ota yksi taikinakuori käteesi ja aseta sen keskelle pieni nokare täytettä. Kostuta sormesi kylmään veteen ja vedä taikinakuoren reunat kosteiksi. Taita taikinakuoren alalaita ylälaidan päälle ja rypytä reunat kiinni. Aseta valmis gyoza lautaselle ja toista, kunnes kaikki nyytit ovat valmiina.

5. Kuumenna öljyä kasarissa ja aseta muutama gyoza pannulle. Anna paistua hetki, kunnes pohja ruskistuu hieman. Lisää pannulle vettä niin, että pohja peittyy hyvin, ja sulje kasari kannella. Ravistele pannua kevyesti, jotta gyozat irtoavat pohjasta.

6. Anna nyyttien kypsyä höyryssä 5–6 minuuttia. Nosta kansi ja anna höyryn haihtua. Voit pitää paistetut nyytit lämpimänä laittamalla ne uuniin odottamaan.

7. Paista kaikki nyytit ja tarjoile ne valmiin dipin kanssa.

Valmistusaika: 1 t 30 min

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
4
annosmäärä: 
4