Häränfilee
Löydä täydellinen härän sisäfile -resepti hernefondantilla! Helppo valmistaa ja täynnä makua. Tarjoile punaviinin kera ja nauti herkullisesta ateriasta.
1 kg härän sisäfileetä + voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria
HERNEFONDANT:
1 sipuli
öljyä paistamiseen
3 pussia pakasteherneitä
1 dl kermaa
50 g tuorejuustoa
**Naudanfilee hernefondantilla**
**Ainekset:**- 800 g naudanfileetä- 2 rkl voita- Suolaa ja mustapippuria- 1 rkl oliiviöljyä- 1 sipuli, kuutioitu- 400 g herneitä (tuoreita tai pakasteherneitä)- 1 dl kermaa- 100 g tuorejuustoa
**Suositeltava viini:** Punaviini, esimerkiksi Cabernet Sauvignon
**Valmistusohje:**
1. Ota naudanfilee huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Esilämmitä uuni 200°C.
2. Poista lihasta kalvot ja paista voissa kuumalla pannulla joka puolelle kaunis paistoväri. Mausta huolellisesti suolalla ja pippurilla.
3. Laita lihan paksuimpaan kohtaan sisälämpömittari ja paista uu
nissa, kunnes mittari näyttää 62 astetta.
4. Ota liha pois uunista ja anna sen vetäytyä folion s
isällä 5-10 minuuttia ennen leikkaamista.