Hoisin Possu

Valmista herkullinen hoisin possu grillivartailla! Lue ohjeet hoisin-vadelmamarinadin valmistukseen ja grillauksen vinkit täydelliseen kypsyyteen. Tarjoile tuoreiden vadelmien kanssa.

500 g porsaan kasslerpihviä
200 g luumuja
1 kesäkurpitsa
herkkusieniä
HOISIN-VADELMAMARINADI
1 dl Hoisin -kastiketta (itsetehtyä tai valmista)
1 dl vadelmahilloa
1 dl rypsiöljyä
suolaa
pippuria
1 tl kanaliemijauhetta

Grilli tulille ja herkuttelemaan! Liota puiset grillivartaat kylmässä vedessä ennen käyttöä, jotta ne eivät syttyisi palamaan kypsennyksen aikana. Jos käytät rosmariininoksia tikkujen sijaan, liota myös ne hetki aikaa.

1. Valmistele Hoisin-vadelmamarinadi: sekoita suureen kannelliseen astiaan kaikki marinadin ainekset. Sulje kansi, ravista voimakkaasti ja aseta marinadi syrjään odottamaan.

2. Pese ja kuivaa kasslerpihvit talouspaperilla poistaaksesi ylimääräiset nesteet. Leikkaa pihvit noin 1 x 2 cm kokoisiksi kuutioiksi ja sekoita ne marinadiin. Anna maustua huoneenlämmössä noin 10 minuuttia.

3. Leikkaa pikkuluumut, kesäkurpitsa ja sienet lihapalojen kokoisiksi paloiksi. Nosta varrastikut vedestä. Tikuta lihat ja kasvikset vuorotellen vartaiden päähän.

4. Sivele vartaat ylimääräisellä marinadilla, jotta myös kasvikset saavat tahmaisen pinnan ja kauniin värin.

5. Grillaa vartaita matalalla lämmöllä, käänteleen aika ajoin. Näin saat tasaisen paistopinnan ja voit tarkkailla kypsyyttä paremmin. Jos grilli on liian kuuma, vadelmahillo karamellisoituu liikaa ja vartaat saavat karvaan palaneen maun. Possu on kypsää, kun liha on kauttaaltaan vaaleaa eikä sen pinnalle nouse enää punertavaa lihasnestettä.

Tarjoile possukepakot vartaineen esimerkiksi tuoreiden vadelmien ja runsaan grillivalikoiman kanssa.

Valmistusaika: 25 minuutti
a Annosmäärä: 6–8

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
8
annosmäärä: 
8