Intialainen Lammaspata
Löydä täyttävä ja maukas intialainen lammaspata -resepti. Helppo ohje perinneruoalle, joka maistuu koko perheelle. Kokeile tänään!
750 g lampaanselkää tai -lapaa
1 l vettä
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 laakerinlehti
½ tl timjamia
1 persiljanoksa
10 pikkusipulia
4 porkkanaa
6 perunaa
200 g lanttua
Maukkaat ja täyttävät lammasruoat ovat suosittuja erityisesti Irlannissa. Erityisen tunnettu perinneruoka on Irish Stew.
1. Aloita paloittelemalla liha sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Aseta lihapalat pataan ja lisää päälle kylmää vettä niin, että liha peittyy vedellä. Kuumenna kattila hiljalleen kiehumispisteeseen ja poista huolellisesti pintaan kertyvä vaahto. Mausta joukko suolalla, mustapippurilla, laakerinlehdellä, timjamilla j
a persiljalla. Anna ruoan kiehua hiljalleen kannen alla noin 1,5 tuntia.
2. Pese ja kuori porkkanat, perunat ja lanttu. Pilko ne sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Kuori pikkusipulit kokonaisina.
3. Lisää perunat, juurekset ja sipulit pataan lihan joukkoon. Anna ruoan kiehua vielä noin 30 minuuttia, kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Tarjoile lämpimänä.