Jauhelihapullat

Valmista täydelliset jauheliha pullat ja tarjoile ne kotitekoisen tomaattichutneyn kanssa. Helppo resepti, joka sopii neljälle. Nauti herkullisesta ateriasta!

TOMAATTICHUTNEY
400 g tomaatteja
1 keltaomena
1 punasipuli ja valkosipuli
1 tuore chili
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1/2 tl kanelia ja neilikkaa
ripaus suolaa



JAUHELIHAPALLOT
400 g naudanjauhelihaa
100g hienonnettua parmankinkkua
1 rkl hienonnettuja kapriksia
tuoretta salviaa
suolaa ja pippuria
2 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
2 dl korppujauhoja


1. Leikkaa tomaattien kärkiin ristit terävällä veitsellä. Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä muutaman sekunnin ajan ja kuori ne. Poista kova kanta ja pilko tomaatit kuutioiksi.

2. Kuori ja kuutioi omena, punasipuli ja valkosipuli. Hienonna chili. Kuullota kasvikset kuumassa kattilassa pienessä määrässä öljyä, kunnes ne pehmenevät. Lisää joukkoon etikka, hunaja ja mausteet. Hauduta seos miedolla lämmöllä vähintään 45 minuuttia, sekoittaen välillä. Anna jäähtyä.

3. Sekoita keskenään jauheliha, hienonnettu kinkku, kaprikset, hienonnettu salvia ja mausteet. Anna seoksen maustua jääkaapissa noin 30 minuuttia. Muotoile tasakokoiset lihapullat.

4. Laita vehnäjauhot ja korppujauhot erillisiin kulhoihin. Riko kananmuna kolmanteen kulhoon. Pyöritä lihapullat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.

5. Kuumenna öljy 170 °C asteiseksi. Uppopaista leivitetyt lihapullat öljyssä, kunnes ne ovat rapeita. Tarkista kypsyys puolittamalla yksi lihapulla. Lihapullien tulisi kypsyä muutamassa minuutissa, joten säädä öljyn lämpötilaa tarvittaessa.

Tarjoile herkulliset lihapullat jäähtyneen tomaattichutneyn kanssa. **Valmistusaika:** 1,5 h **Annosmäärä:** 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
4
annosmäärä: 
4