Joulupatee

Valmista täydellinen joulupatee tämän yksinkertaisen ohjeen avulla! Täytä joulupöytäsi herkullisella pateella ja tarjoile kotitekoisen hapanjuurileivän kera. Resepti sisältää vaiheittaiset ohjeet ja vinkit.

500 g naudan- tai broilerinmaksaa
400 g naudan jauhelihaa
1 pkt pekonia
200 g savukinkkua
3 valkosipulinkynttä
timjamia, salviaa
15 kpl katajanmarjoja
valkopippuria
1 tl suolaa
1 dl valkoviiniä

1. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Pilko maksa ja pekoni pienemmiksi paloiksi.

2. Hienonna katajanmarjat huhmareessa. Kuori ja hienonna valkosipulit. Silppua tuoreet yrtit.

3. Jauha monitoimikoneessa ensin maksa ja pekoni melko hienoksi. Lisää jauheliha, mausteet ja viini, anna koneen käydä. Pilko kinkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne jauhelihamassaan.

4. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kaada lihatahna pateevuokaan. Kypsennä uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes patee tuntuu painellessa kiinteältä ja irtoaa vuoan reunoista.

Anna jäähtyä jääkaapissa vuorokauden, minkä jälkeen voit nostaa tai kumota sen vuoasta.

Valmistusaika: 2 h (+ jäähdytys) Annosmäärä: 8-10

Tarjoa pateen kanssa kotitekoista hapanjuurileipää!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
10
annosmäärä: 
10