Juicy Lucy

Löydä Juicy Lucy -hampurilaisen salaisuus! Näin valmistat mehevän ja täyteläisen hampurilaisen kotona. Resepti ja vinkit täydelliseen pihviin.

4 hampurilaissämpylää
2 dl Crème fraîchea
140 g pekonia
tomaattia, maustekurkkua ja punasipulia viipaleina
jäävuorisalaattia
HAMPURILAISPIHVIT
800 g jauhelihaa (nauta-porsasta)
2 kananmunaa
1 rkl worcestershirekastiketta
1 tl suolaa
1½ tl rouhittua mustapippuria
1½ tl valkosipulijauhetta
1½ tl jauhettua paprikaa
½ tl jauhettua cayennepippuria
2 rkl paahdettua sipulirouhetta
1 rkl margariinia tai voita
4 sulatejuustoviipaletta cheddarjuustoa

Hampurilaisen herkullisen ja mehevän pihvin salaisuus piilee jauhelihan rasvapitoisuudessa – se tekee pihvistä täydellisen!

1. Sekoita jauhelihaan hampurilaispihvin mausteet ja kananmunat. Jaa jauheliha kahdeksaan osaan ja muotoile kustakin osasta ohut, tasainen kiekko.

2. Leikkaa cheddarsiivut neljään osaan ja asettele neljä pientä juustonpalaa päällekkäin kunkin neljän pihvin keskelle. Laita loput neljä pihviä juustollisten päälle ja purista reunat huolellisesti kiinni. Varmista, että pihvissä ei ole reikiä!

3. Paista pihvit yksi kerrallaan kuumennetulla paistinpannulla käyttäen rasvaa. Paista samalla pekonit rapeiksi.

4. Halkaise hampurilaissämpylät ja kuumenna ne esimerkiksi leivänpaahtimessa. Kokoa hampurilaiset kerroksittain.

Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
4
annosmäärä: 
4