Karamellipossu

Yllätä illallisvieraat herkullisella karamellisoidulla possulla ja lanttu risotolla. Helppo ja nopea resepti teriyaki possulle, joka sopii täydellisesti juhla-aterioihin. Kokeile tätä maistuvaa yhdistelmää!

noin 3 dl risottoriisiä


1 sipuli


1 dl valkoviiniä


nokare voita


suolaa ja pippuria


1 l lihalientä



LANTTUSOSE


2 lanttua


loraus vaahterasiirappia


loraus oliiviöljyä


suolaa ja pippuria


2 rkl smetanaa


loraus lihalientä



KARAMELLISOITU POSSU


n. 500 g porsaan kassleria


3 rkl teriyaki-kastiketta


1 rkl chilirouhetta


½ dl ruskeaa sokeria


1 tl kanelia


Possun ja lantun yhdistelmä on täydellinen herkku niin joulupöytään kuin muihinkin tilaisuuksiin. Yllätä illallisvieraat tällä maistuvalla risottoreseptillä!

1. Kuori lanttu ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kastele ne vaahterasiirapilla ja oliiviöljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200 asteessa noin 15–20 minuuttia, kunnes lantut ovat pehmeitä ja hieman karamellisoituneita.

2. Sillä aikaa kun lantut paistuvat uunissa, kuutioi porsaan kassler pieniksi paloiksi ja hienonna sipuli. Lämmitä lihaliemi risottoa varten (liemikuutio liuotetaan kuumaan veteen).

3. Soseuta paahdetut lantut sileäksi massaksi. Lisää joukkoon hieman smetanaa ja kuumaa lihalientä, jotta soseesta tulee kermaista ja notkeaa.

4. Aloita risoton valmistus. Kuullota paistinpannulla hienonnettu sipuli öljyssä. Lisää risottoriisi ja kuullota hetki, kunnes riisi on hieman läpikuultava. Kaada joukkoon pieni loraus valkoviiniä ja anna sen haihtua riisiin.

5. Lisää lihalientä kauhallinen kerrallaan ja anna sen imeytyä riisiin ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä. Jatka tätä, kunnes risotto on kypsää ja kermainen (noin 20 minuuttia). Lisää loppuvaiheessa lanttusose ja nokare voita. Mausta suolalla ja pippurilla.

6. Paista toisella pannulla kasslerkuutiot öljyssä, kunnes ne ovat rapeita. Lisää teriyakikastike, chilirouheet, kaneli ja ruskea sokeri. Anna lihan kypsyä rauhassa, kunnes neste on haihtunut. Tarkista maku ja lisää suolaa tai pippuria tarpeen mukaan.

7. Kasaa annokset: nosta lautaselle risottoa ja lisää päälle karamellisoitua possua. Koristele timjamin oksalla ja tarjoile heti!

**Annosmäärä:** 4–6
**Valmistusaika:** noin 40 minuuttia



Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
6
annosmäärä: 
6