Karitsakääröt
Valmista herkulliset karitsanlihakääröt varhaiskaalista ja karitsanlihasta. Helppo ohje grilliin sopiviksi kääröiksi, jotka maistuvat täydellisiltä. Kokeile nyt!
1 varhaiskaali
400 g karitsan jauhelihaa
1 dl keitettyä riisiä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl kermaa
2 tl timjamia
ripaus pippuria ja suolaa
2 rkl hunajaa
½ dl voita sulatettuna
Varhaiskaalista ja karitsanlihasta syntyvät herkulliset kääröt grilliin!
1. Halkaise kaali ja poista kova kanta. Keitä kaalia suolalla maustetussa vedessä, irrottele varoen lehtiä irti keittämisen aikana. Jäähdytä kypsä kaali kylmässä vedessä ja irrota uloimmat lehdet. Pienimmät sisälehdet käytetään täytteeksi.
2. Kuori ja hienonna sipulit, kuullota pehmeiksi, jäähdytä. Hienonna loput kaalista.
3. Sekoita jauhelihaan hienonnettu kaali, sipulit, kerma, riisi ja mausteet.
4. Kauli kevyesti kaalinlehdet pyyhkeiden välissä. Laita kaksi kaalinlehteä lomittain, lusikoi täytettä kaalinlehdille ja kääri tiiviiksi nyytiksi.
5. Paista kuumassa grillissä kääröjen pinta kauniin ruskeaksi. Varo etteivät kääröt aukea grillatessa. Siirrä sivuun.
6. Ripottele kunkin käärön pinnalle suolaa, valuta päälle hieman hunajaa ja laita lopuksi päälle nokare voita. Kääri leivinpaperiin ja sen jälkeen tiiviisti alumiinifolioon.
7. Kypsennä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Valmistusaika: 1
t 20 min.