Kebakko-resepti
Löydä helppo kebakko resepti! Valmista herkulliset jauhelihakebakot grillissä, uunissa tai pannulla. Täydellinen lisuke tsatsikille ja kreikkalaiselle salaatile. Valmistusaika vain 30 min!
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
suolaa & pippuria
Herkulliset jauhelihakebakot voit valmistaa grillissä, uunissa tai pannulla. Voit käyttää mitä tahansa jauhelihaa: sikaa, nautaa, broileria tai jopa lammasta!
1. Laita kulhoon jauheliha ja kaikki muut ainesosat. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Voit lisäillä myös muita mausteita ja tuoreita yrttejä oman maun mukaan.
2. Muotoile massasta kostutetuin käsin pitkulaisia kebakoita. Jos haluat, voit työntää vedessä liotetun puikulan kebakon keskelle.
3. Paista kebakot pannulla öljyssä, grillissä tai 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
4. Tarjoile kebakot esimerkiksi tsatsikin ja kreikkalaisen salaatin kera.
Valmistusaika: 30 min Annosmäärä: Noin 10 kpl Hinta: Noin 1,80€ per annos
Helppo ja Herkullinen Kebakko Resepti
Kebakot ovat täydellinen valinta niin arkeen kuin juhliinkin. Tässä yksinkertaisessa reseptissä käydään läpi kaikki tarvittavat vaiheet, jotta saat tehtyä täydelliset kebakot uunista. Aloita valitsemalla laadukkaat raaka-aineet – naudan- tai lampaanjauheliha ovat perinteisiä vaihtoehtoja, mutta voit kokeilla myös kasvispohjaisia vaihtoehtoja. Lihaan lisätään kananmuna ja korppujauho, jotka auttavat sitomaan taikinan yhteen. Vaivaa taikina huolellisesti, jotta kebakot pysyvät mehevinä ja kasassa kypsennysvaiheessa.
Kebakkojen Maustaminen – Löydä Oma Suosikkisi
Mausteet antavat kebakoille niiden ainutlaatuisen maun. Perinteisesti käytetään suolaa, pippuria, valkosipulia sekä tuoreita yrteitä, kuten persiljaa tai minttua. Lisää mukaan myös juustokuminaa tai korianteria, jos haluat rohkeamman mausteprofiilin. Hiero mausteet lihaan huolellisesti ennen kypsennystä, jotta kebakot uunissa saavat parhaan mahdollisen maun. Kokeile erilaisia yhdistelmiä ja löydä oma suosikkireseptisi!
Kebakkojen Paistaminen Uunissa – Helppo ja Kätevä Tapa
Kebakkojen valmistus uunissa on nopeaa ja vaivatonta. Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia kebakkoja – pitkulaiset tai pyöreät ovat suosittuja vaihtoehtoja. Aseta kebakot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja esilämmitä uuni 200 asteeseen. Paista kebakkoja noin 20-25 minuuttia, riippuen niiden koosta. Käännä kebakot puolivälissä, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Valmiit kebakot uunista tunnistaa kauniista ruskeasta pinnasta ja kypsästä sisuksesta.
Kebakkojen Tarjoilu – Monipuoliset Lisukkeet
Kebakot uunista tarjoiltuna ovat täydellinen perusruoka, joka sopii erinomaisesti erilaisten lisukkeiden kanssa. Kokeile tarjoilla kebakot riisin, couscousin tai grillattujen perunoiden kera. Tuore salaatti tai jogurttipohjainen kastike tuo raikkautta annokseen. Pita- tai naanleipä ovat myös loistavia lisäyksiä. Jos haluat kokeilla jotain erilaista, tarjoile kebakot grillattujen vihannesten tai hummuksen kanssa. Kebakko resepti on täydellinen valinta, kun kaipaat herkullista ja täyttävää ateriaa.
Kebakot uunissa ovat helppo ja monipuolinen ruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhliinkin. Kokeile tätä kebakko reseptiä ja nauti herkullisesta ateriasta!