Kimchi-burgerit

Kokeile kimchi majoneesilla maustettua korealaista burgeria! Helppo resepti, joka tuo uusia makuja pöytään. Valmista 20 minuutissa - täydellinen pikaruokailuun.

4 briossi- tai hampurilaissämpylää
4 naudan burgerpihviä + voita paistamiseen
4 cheddarviipaletta
punasipuli
korianteria
1 ruukku jääsalaattia
2 dl kimchiä
CHILIMAJONEESI
1 dl majoneesia
1 rkl korealaista chilitahnaa (Sempio Gochujang)
0,5 tl savuaromia

Tällä kertaa tuodaan korealaisia makuja burgereihin kimchin ja chilimajoneesin avulla!

1. Esilämmitä uuni 175°C asteeseen. Sekoita kulhossa majoneesi, kermaviili ja chilitahna. Lisää joukkoon savuaromi ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Maista ja tasapainota maku tarvittaessa. Laita kastike jääkaappiin maustumaan.

2. Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi ja hienonna tuore korianteri. Pese salaatinlehdet ja kuivaa ne huolellisesti. Valuta kimchi ylimääräinen neste pois.

3. Kuumenna pannu ja paista naudan burgerpihvit keskilämmöllä käyttäen pientä määrää voita. Aseta cheddarjuustoviipaleet jokaisen pihvin päälle sulamaan ja siirrä pihvit folion alle odottamaan.

4. Lämmitä sämpylöitä esilämmitetyssä uunissa noin minuutin ajan, kunnes ne ovat kullanruskeita. Levitä chilimajoneesi sämpylöiden pohjalle ja aseta päälle paistettu pihvi, sipulirenkaat, korianteri, salaatinlehdet ja kimchi. Peitä sämpylä kannella ja kiedo halutessasi tarjoilupaperiin tai asettele suoraan lautaselle.

Tarjoile burgeri esimerkiksi bataattiranskalaisten tai coleslaw’n kanssa.

Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
4
annosmäärä: 
4