Lahmacun-resepti

Kokeile herkullista lahmacunia, turkkilaista jauhelihapihviä taikinapohjalla! Helppo resepti ja ohjeet täydelliseen tulokseen. Nauti maailmanmakuja kotona!

PIZZATAIKINA
22g kuivahiivaa
1 tl sokeria
2 dl vettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
noin 1 dl vehnäjauhoja kaulimiseen
TÄYTE
170 g artisokan sydämiä
1 keltasipuli + 1 valkosipulinkynsi
400 g naudanjauhelihaa
1 rkl tomaattipyreetä
3 rkl tomaattimurskaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Ihania maailmanmakuja – kokeile & ylläty!

1. Esilämmitä uuni 200 °C asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

2. Sekoita hiiva ja sokeri kulhossa ja lisää kädenlämpöinen vesi. Anna tekeytyä noin 10 minuuttia, kunnes taikina alkaa kuplia.

3. Sekoita vehnäjauhot ja suola toisessa kulhossa keskenään. Yhdistä kuohkea alkutaikina jauhojen sekaan ja lisää rypsiöljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Peitä kulho keittiöliinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia. Voit halutessasi käyttää myös valmista pizzataikinaa.

4. Valmista täyte: valuta artisokat nesteestä ja hienonna ne. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit ja artisokat pienessä määrässä öljyä, kunnes ne pehmenevät. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista se tasaiseen ruskeaan väriin.

5. Sekoita joukkoon tomaattipyree, tomaattimurska ja mausteet. Kuumenna seos ja nosta pannu liedeltä. Maista ja lisää halutessasi lisää mausteita.

6. Jaa kohonnut taikina neljään osaan ja kaulitse jokainen pala samankokoiseksi pohjaksi. Jos haluat harjoitella italialaista pizzanpyöritystä, voit venytellä taikinapohjat ilmassa nyrkkiesi avulla. Siirrä taikinapohjat uunipelleille.

7. Levitä jauhelihatäyte tasaisesti taikinapohjien päälle. Paista lahmacuneja uunissa joko vuorotellen tai kerralla kiertoilmauunissa noin 20 minuuttia, kunnes pohjat ovat täysin kypsiä. Tarkkaile, ettei täyte ruskistu liikaa.

Valmistusaika: 30 min + 30 min kohotusaika
Annosmäärä: 4

Lahmacun ja jauhelihapihvi taikina – herkullinen yhdistelmä

Lahmacun, perinteinen turkkilainen ruokakulttuurin helmi, on saavuttanut suosiota myös Suomessa. Tämä ohut ja rapea pitsa valmistetaan usein jauhelihapihvi taikinan pohjalta, joka täytetään mausteisella jauhelihaseoksella. Jauhelihapihvi taikina on monipuolinen ja helppo valmistaa, ja se sopii erinomaisesti sekä lahmacunin että muiden ruokien pohjaksi. Tutustutaan tarkemmin tähän herkulliseen yhdistelmään ja sen valmistukseen.

Jauhelihapihvi taikinan valmistus lahmacunia varten

Jauhelihapihvi taikina on lahmacunin valmistuksessa keskeinen osa. Aloita valitsemalla laadukas jauheliha, joka takaa taikinalle mehevyyden ja täyteläisyyden. Lisää taikinaan mausteita, kuten suolaa, pippuria, paprikaa ja valkosipulia, sekä tuoreita yrttejä, kuten persiljaa tai korianteria. Näin saat aikaiseksi autenttisen turkkilaisen ruokakulttuurin maun. Taikinan koostumuksen kannalta on tärkeää lisätä leivänmuruja tai korppujauhoja, jotta se pysyy yhtenäisenä ja helppokäyttöisenä.

Muista antaa jauhelihapihvi taikinan levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen käyttöä. Tämä parantaa taikinan rakennetta ja tekee siitä helpommin käsiteltävän. Lahmacunin valmistuksessa taikina levitetään ohueksi ja täytetään mausteisella jauhelihaseoksella ennen uuniin laittamista.

Lahmacunin paistaminen ja tarjoilu

Lahmacunin paistaminen vaatii oikeanlaista lämpötilaa ja tekniikkaa. Aseta uuni kuumaksi (noin 220–250 astetta) ja paista lahmacun 8–10 minuuttia, kunnes reunat ovat rapeita ja täyte kypsää. Jos haluat saada vielä rapeamman pinnan, voit käyttää myös kuumaa pannua tai grillipannua.

Tarjoile lahmacun tuoreiden vihannesten, kuten salaatin, kurkun ja tomaatin, sekä jugurttikastikkeen kanssa. Tämä yhdistelmä tuo ruokaan raikkautta ja tasapainottaa jauhelihapihvi taikinan täyteläisen maun. Lahmacun on erinomainen vaihtoehto sekä pikaruokana että juhlavammassa ruokailussa.

Jauhelihapihvi taikinan monipuolisuus

Jauhelihapihvi taikina ei ole vain lahmacunin pohja, vaan se sopii moniin muihinkin ruokiin. Kokeile esimerkiksi valmistaa siitä pihvejä, jotka voit tarjoilla perinteisesti perunamuusin ja kastikkeen kanssa tai hampurilaisten täytteenä. Jauhelihapihvi taikina on helppo räätälöidä omien makumieltymysten mukaan, joten voit kokeilla erilaisia mausteita ja täytteitä.

Turkkilainen ruokakulttuuri tarjoaa inspiraatiota jauhelihapihvi taikinan käyttöön monin tavoin. Kokeile esimerkiksi täyttää taikina juustolla, paprikalla tai sienillä ja paistaa se uunissa. Näin saat aikaiseksi herkullisen ja täyttävän aterian, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan.

Lahmacun ja jauhelihapihvi taikina – täydellinen yhdistelmä

Lahmacun ja jauhelihapihvi taikina ovat täydellinen yhdistelmä, joka tuo turkkilaisen ruokakulttuurin parhaat puolet suomalaisille pöydille. Kokeile valmistaa lahmacun kotona ja nauti sen täyteläisestä mausta ja rapeasta rakenteesta. Jauhelihapihvi taikina on helppo ja monipuolinen pohja, joka sopii niin perinteisiin kuin moderneihin ruokiin. Tutustu turkkilaiseen ruokakulttuuriin ja anna jauhelihapihvi taikinan olla avain herkullisten ruokien valmistukseen!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
4
annosmäärä: 
4