Liege-salaatti
Löydä helpot ohjeet klassiseen Liege-salaattiin, joka valmistetaan vihreistä pavuista, perunoista ja pekonista. Nopea ja edullinen resepti kahdelle!
150 g perunoita
2 kananmunaa
140 g pekonin kuutioita
200 g vihreitä papuja
salaattia
persiljaa koristeluun
VINAIGRETTE
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl kokojyväsinappia
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
Liege-salaatti on yksi klassisimmista belgialaisista annoksista. Salaatti on nimetty Liege -kaupungin mukaan. Tämä lämmin salaatti perustuu muutamaan simppeliin ainesosaan: vihreisiin papuihin, perunoihin ja pekoniin.
1. Keitä perunat ja kananmunat. Höyrytä vihreät pavut kypsiksi.
2. Paista pekoni pannulla rapeaksi ilman öljyä. Anna pekonin jäähtyä hieman ja pilko se sitten sopivan kokoisiksi paloiksi.
3. Annostele keitetyt perunat, kananmunat, höyrytetyt pavut ja paistettu pekoni lautaselle. Valmista halutessasi vinaigrette salaatinkastikkeeksi. Sekoita kaikki vinaigreten ainekset yhteen ja ripottele kastike salaatin päälle.
Valmistus
aika:
25 min.