Lihapiirakka
Tee herkullinen lihapiirakka nopeasti ja helposti! Resepti sisältää ohjeet taikinan täytteeseen ja paistamiseen. Valmista 6 annosta vain 30 minuutissa.
1 paketti lehtitaikinaa
1 kananmuna
TÄYTE
1 purjo
1 sipuli
1 iso punainen omena
400g porsaan jauhelihaa
tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria
1. Ota lehtitaikina huoneenlämpöön sulamaan pakkauksen ohjeiden mukaisesti ennen työstämistä. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Pese ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna sipuli. Poista omenasta siemenkota ja pilko omena pieniksi kuutioiksi.
3. Sekoita keskenään purjo, sipuli, silputtu omena, jauheliha ja nypitty timjami. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
4. Kauli taikina ohueksi 30 cm x 35 cm kokoiselle levyksi ja leikkaa pituussuunnassa kahtia.
5. Lusikoi jauhelihamassaa tasaisesti keskelle taikinatankoja. Leikkaa taikinasta leveyssuunnassa suorakulmaisia paloja. Niputa palat toiselle sivulle kiinni ja tee piirakoiden päälle pitkittäisiä viiltoja.
6. Voitele piirakat kananmunalla ja paista 15 minuuttia esilämmitetyssä uunissa.
Valmistusaika: 30 minuutti
a Annosmäärä: 6