Lihapulla-sandwich
Kokeile meksikolaista lihapulla sandwichia! Helppo resepti, jossa lihapullat täytetään tomaattikastikkeella, avokadotahnalla ja juustolla. Valmista nopeasti alle tunnissa!
LIHAPULLAT
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl chilijauhetta
1 tl juustokuminaa
suolaa
mustapippuria
korianterinippu hienonnettuna
2 kananmuna
400 g sika-nauta jauhelihaa
TOMAATTIKASTIKE
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tuore keskivahva chili
½ tl juustokuminaa
2 rkl öljyä
2 dl paseerattua tomaattikastiketta
ripaus sokeria
ripaus suolaa
nippu tuoretta korianteria hienonnettuna
AVOKADOTAHNA
1 kypsä avokado
loraus sitruunamehua
suolaa
Lisäksi:
50 g fetatyylistä juustoa
4 pitkulaista pehmeää ja kuohkeaa sämpylää
Meksikolaiset lihapullat tarjoillaan sämpylän välissä.
1. Kuullota hienonnettua punasipulia, valkosipulia, chilijauhetta ja juustokuminaa pannulla öljyssä miedolla lämmöllä, kunnes sipuli on pehmentynyt. Anna jäähtyä hetki.
2. Sekoita kulhossa jauheliha, kuullotetut mausteet ja muut ainekset yhteen. Anna taikinan maustua hetken ajan. M
uotoile taikinasta pieniä lihapullia ja paista ne öljyssä pannulla kypsiksi.
3. Surauta tomaattikastikkeen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi. Käytä valmista kastiketta sandwichien täytteenä.
4. Hienonna avokado ja sekoita sitä sitruunamehun ja suolan kanssa tahnamaiseksi massaksi. Käytä tätä avokadotahnaa lisätäytteenä.
5. Kokoa leivät levittämällä sämpylöihin tomaattikastiketta ja avokadotahnaa. Aseta lihapullat sämpylöiden v
äliin ja ripottele päälle raastettua juustoa. Voit halutessasi käyttää myös hot dog -sämpylöitä.
Valmistusaika: 1 tunti Neljä annosta Noin 3 € per annos