Lihapullat Tomaattikastikkeessa

Valmista täydelliset lihapullat tomaattikastikkeessa! Resepti sisältää vinkkejä pehmeistä lihapyöryköistä ja syvällisestä kastikkeesta. Täydellinen perheateria, joka valmistuu tunnissa.

LIHAPULLAT
1 dl korppujauhoja
1,5 dl maitoa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
400 g naudan jauhelihaa
15 g kuivattuja sieniä (esim. tatteja tai suppilovahveroita)
suolaa
mustapippuria
1 kananmuna
TOMAATTIKASTIKE
1 pieni porkkana
400 g laadukasta tomaattimurskaa
1 dl punaviiniä
öljyä
suolaa
pippuria
300 g spagettia
parmesaanijuustoa
tuoretta basilikaa

Lihapullat kypsyvät pehmeiksi tomaattikastikkeessa, ja mitä pidempään kastiketta haudutellaan, sen maukkaammaksi siitä tulee. Kuivatut sienet ovat vapaaehtoisia, mutta ne tuovat lihapulliin syvyyttä ja umamisuutta.

Esilämmitä uuni 175 °C asteeseen. Levitä uunipellille leivinpaperi.

1. Sekoita korppujauhot maitoon ja anna niiden turvota. Murskaa kuivatut sienet jauheeksi. Kuori ja hienonna sipulit, kuori ja raasta porkkana.

2. Kuullota sipulit pannulla voissa. Käytä malttia ja kuullota matalalla lämmöllä pitkään, jotta sipulista tulee pehmeä, läpikuultava ja makea. Siirrä noin 1/3 sipuleista kulhoon lihapullia varten ja jätä loput pannulle kastikkeen tekoon.

3. Kaada pannulle tomaattimurska, nosta hieman lämpöä ja jatka rauhallista hauduttamista. Kastikkeen tekeytyessä voit alkaa valmistamaan lihapyöryköitä.

4. Yhdistä keskenään kaikki lihapullien ainekset ja sekoita hyvin. Pyörittele lihapullataikinasta samankokoisia pyöryköitä uunipellille. Jos lihapullat tarttuvat käsiisi, huuhtele kädet välillä kylmällä vedellä. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pyörykät ovat lähes kypsiä.

5. Lihapullien paistuessa uunissa jatka kastikkeen tekemistä. Lisää kastikkeen joukkoon porkkanaraaste ja punaviini, ja jatka hauduttelua välillä sekoitellen. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää loraus vettä tai punaviiniä.

6. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi käyttää myös chili- tai paprikajauhetta tai kuivattua oreganoa. Nostele lähes kypsät lihapullat kastikkeen joukkoon varoen, etteivät ne hajoa. Jatka hauduttamista noin 15 minuuttia, jotta lihapullat kypsyvät. Sekoittele varovasti.

7. Keitä spagetti ohjeen mukaan. Valuta hyvin ja sekoita kuumana tomaattikastikkeen joukkoon. Lisää loraus laadukasta oliiviöljyä ja sekoita. Tarjoile heti.

Raasta valmiin annoksen päälle runsaasti parmesaanijuustoa ja ripottele päälle tuoreita basilikan lehtiä. Tarjoile lisäksi tuoretta maalaisleipää.

Valmistusaika: 1 h
Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
4
annosmäärä: 
4