Lihapullat-uunissa

Kokeile tätä herkullista lihapulla reseptiä! Pienet cocktail-lihapullat sopivat brunssiin, piknikille tai illanistujaisiin. Paista ne uunissa tai pannulla ja tarjoa chili-kastikkeen kanssa. Valmistusaika vain 30-40 minuuttia!

400 g naudan jauhelihaa
punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl korppujauhoja
kananmuna
1 tl paprikajauhetta
1 rkl chilikastiketta
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria


Pienet cocktail-lihapullat sopivat erinomaisesti esimerkiksi vappubrunssille, piknikille tai illanistujaisiin!

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi pannulla öljyssä.

2. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään, jotta mausteet sekoittuvat tasaisesti. Lihapullien mausteiksi sopivat mainiosti myös muun muassa kuivattu oregano ja basilika, sekä kurkuma.

3. Pyörittele jauhelihataikinasta pieniä (halkaisijaltaan 2-3 cm) cocktail-lihapullia. Jos taikina tuntuu tarttuvan käsiin, kostuta käsiä pyörittelyn lomassa vedellä tai öljyllä.

4. Paista joko uunissa 175C asteessa noin 15-20 minuuttia, tai pannulla pienissä erissä keskilämmöllä. Jos paistat pannulla, pyörittele pyöryköitä paistaessasi, näin saat lihapullistasi pyöreämpiä.

Tarjoa esimerkiksi sweet & sour -chilikastikkeen kanssa.

Valmistusaika:
30-40 min.

Annosmäärä: 6-8

Lihapullat – Suomalaisen ruokapöydän klassikko

Lihapullat ovat yksi suomalaisten rakastetuimmista ruokalajeista, joka sopii niin arki- kuin juhlapöytään. Tämä helppo ja herkullinen lihapulla resepti on täydellinen valinta perheelle tai ystävien seurassa nautittavaksi. Lihapullat tarjoavat tutun ja turvallisen makuelämyksen, joka vie mieleen lapsuuden muistoja. Tässä artikkelissa jaamme parhaat vinkit ja ohjeet, joiden avulla saat valmistettua täydelliset lihapullat, jotka maistuvat kaikille.

Lihapullien valmistus – aloita laadukkaista raaka-aineista

Lihapullien valmistuksessa tärkeintä on käyttää tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita. Valitse jauhelihaksi esimerkiksi naudan- tai porsaanlihaa tai niiden yhdistelmää. Tämä lihapulla resepti suosittelee lisäksi sipulia, valkosipulia ja tuoreita yrttejä, kuten persiljaa, jotka tuovat annokseen lisää makua. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi käsin, jotta kaikki maut yhdistyvät täydellisesti. Lisää joukkoon kananmunaa ja korppujauhoja, jotka auttavat sitomaan seoksen. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Muotoile lihapullat ja anna niiden levätä jääkaapissa ennen paistamista.

Vinkkejä täydellisiin lihapulliin

Täydellisten lihapullien valmistaminen vaatii muutaman tärkeän tempun. Ensinnäkin, anna lihapullien levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen paistamista – tämä auttaa niitä säilyttämään muotonsa. Käytä paistamiseen hyvälaatuista pannua ja kuumenna se kunnolla ennen lihapullien lisäämistä. Paista lihapullat keskilämmöllä, jotta ne kypsyvät tasaisesti ja saavat kauniin ruskean pinnan. Kääntele niitä varovasti ja anna kypsyä rauhassa, jotta ne pysyvät mehukkaina. Jos haluat vielä helpomman vaihtoehdon, kokeile lihapullat uunissa -tekniikkaa, joka on erinomainen suurille annosmäärille.

Monipuoliset tarjoiluvaihtoehdot

Lihapullat ovat erittäin monipuolinen ruokalaji, joten niitä voi tarjoilla monella eri tavalla. Perinteinen suomalainen tapa on tarjoilla lihapullat perunamuusin ja puolukkahillon kera. Jos haluat kokeilla jotain uutta, tarjoile lihapullat esimerkiksi pastan tai riisin kanssa. Lisää annokseen höyrytettyjä vihanneksia, kuten parsakaalia tai paahdettua porkkanaa, tuomaan väriä ja ravitsevuutta. Kermainen kastike on myös erinomainen lisä, joka täydentää lihapullien makua. Kokeile myös lihapullat uunissa -versiota, joka sopii erityisen hyvin suuremmille seurueille.

Lihapullat uunissa – helppo ja kätevä vaihtoehto

Jos haluat valmistaa lihapullat uunissa, tämä on erinomainen vaihtoehto, kun tarjoat suuremmalle seurueelle. Laita lihapullat vuokaan ja paista ne 200 asteessa noin 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin. Uunissa paistaminen on helppo tapa varmistaa, että lihapullat kypsyvät tasaisesti ja säilyvät mehukkaina. Lisää vuokaan esimerkiksi kastiketta tai vihanneksia, jotta saat valmiin aterian ilman ylimääräistä vaivaa.

Lihapullat ovat todellinen suomalainen klassikko, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Kokeile tätä lihapulla reseptiä ja nauti herkullisesta ateriasta perheesi tai ystäviesi kanssa!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
8
annosmäärä: 
8