Lyoninsalaatti
Valmista täydellinen lyoninsalaatti savukyljellä, uppomunalla ja rapeilla krutongeilla. Helppo 30 minuutin resepti neljälle henkilölle – täydellinen päivällinen tai lounas!
Salaattipohja:
1 kpl friseesalaattia
1 kpl kevätsipulia
150 g porsaan savukylkeä, kypsä
Uppomunat:
2 kananmunaa
2 tl viinietikkaa + vettä
Vinegrette:
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
krutonkeja
1. Pese salaatti huolellisesti ja valuta se siivilässä. Hienonna kevätsipulin vihreät osat ja aseta odottamaan.
2. Poista savukyljen nahka ja viipaloi liha ohuiksi suikaleiksi. Paista savukyljenpalat pannulla kunnes ne ovat rapeita ja siirrä ne sivuun odottamaan.
3. Lämmitä noin litra vettä isossa kattilassa ja lisää joukkoon etikka. Vähennä lämpöä niin, että vesi poreilee hiljalleen, mutta ei kiehu voimakkaasti.
4. Riko munat yksitellen syvään kauhaan ja laske ne varovasti poreilevaan veteen. Anna munien kypsyä noin 3 minuuttia. Nosta munat reikäkauhalla ja siirrä ne kulhoon, jossa on kylmää vettä. Kun munat ovat jäähtyneet, nosta ne vedestä ja valuta ne talouspaperin päällä.
5. Sekoita vinegretteen ainekset pienessä kulhossa juuri ennen tarjoilua ja maista, tarkista maku. Sekoita salaatinlehdet, kevätsipuli ja vinegrette keskenään ja jaa seos tarjoilulautasille. Aseta päälle savukyljenpalat ja krutongit. Lopuksi aseta uppomuna salaatin päälle kruununa.
Tarjoile annos sellaisenaan ja rouhi päälle tuoretta mustapippuria. Viimeistele annokset kourallisella krutonkeja.
Valmistusaika: 30 minuutti
a Annosmäärä: 4