Minttupesto

Valmista herkullinen marinoitu kyljys ja kotitekoinen minttupesto. Helppo resepti ja vinkit täydelliseen lopputulokseen. Kokeile tänään!

16 lampaankyljystä
2 oksaa tuoretta rosmariinia
2 valkosipulinkynttä
1 punainen mieto chili
1 tl kokonaisia mustapippureita
5 rkl oliiviöljyä
MINTTUPESTO
1 dl mintunlehtiä
1 dl basilikanlehtiä
1 dl parmesaania raastettuna
1 valkosipulinkynsi
1 dl manteleita
1 rkl kapriksia
1 ½ dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Herkullinen lopputulos saavutetaan, kun kyljykset marinoituvat muutaman tunnin tai yön ajan mausteisessa marinadissa!

1. Riivi rosmariininoksat ja hienonna lehdet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili ja murskaa pippurit karkeasti morttelissa. Sekoita pienennetyt mausteet oliiviöljyyn ja hiero mausteöljy tasaisesti kyljyksille. Laita kyljykset jääkaappiin marinoitumaan vähintään kolmeksi tunniksi, mieluiten yön yli. Käännä kyljykset kerran marinoinnin aikana.

2. Valmista pesto jääkaappiin maustumaan. Paahda manteleita kuivalla pannulla, kunnes ne saavat kauniin värin, ja sekoittele koko ajan. Irrota lehdet yrttien oksista. Raasta parmesaani ja kuori valkosipulinkynsi.

3. Laita mantelit, yrtit, parmesaaniraaste, kaprikset ja valkosipulinkynsi korkeaan astiaan. Lisää 1 dl öljyä ja sitruunamehu. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi. Lisää öljyä vähän kerralla, kunnes pesto on lusikoitavaa. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

4. Grillaa kyljyksiä noin 8 minuuttia. Kyljykset voidaan paistaa myös meheviksi valurautapannulla. Tarjoa kyljykset minttupeston kanssa.

Valmistusaika: 30 min (+maustuminen)

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
4
annosmäärä: 
4