Naudan ulkofile
Valmista täydellinen naudan ulkofilee pannulla ja uunissa herkullisen kastikkeen ja sellerin kera. Helppo resepti, valmistusaika 45 min, 4 annosta.
4 kpl takuu murea naudan ulkofileepihvi (600g)
2 juuriselleriä
ripaus karkeaa merisuolaa
KASTIKE
1 sipuli
valkosipulinkynsi
1 porkkana
kokonaisia mustapippureita
suolaa
valkoviinietikkaa
4 dl lihalientä
2 dl portviiniä
2 dl omenamehua
2 rkl maizenaa + 2 tl vettä

Laita uuni kuumenemaan 250°C asteeseen ja ota ulkofilee huoneenlämpöön odottamaan.
1. Pese sellerit ja leikkaa ne kuorineen neljään osaan. Laita uunipellille tai uunivuokaan karkea merisuola ja aseta sellerilohkot suolan päälle kuoripuoli alaspäin. Kypsennä suolapedillä noin 30 minuuttia.
2. Suikaloi sipuli, viipaloi porkkana ja pilko valkosipulinkynsi. Kuumenna leveäpohjaisessa kattilassa tilkka öljyä. Kun kattila on kuuma, lisää leikkaamasi kasvikset pippureiden kanssa. Kuullota aina välillä sekoitellen noin 4 minuuttia.
3. Lisää portviini kattilaan ja keitä sitä kasaan noin puolet. Lisää lihaliemi ja omenamehu. Keitä kastiketta hiljalleen kasaan noin 30 minuuttia. Siivilöi kastike ja siirrä puhtaassa kattilassa takaisin liedelle.
4. Sekoita maissitärkkelys ja vesi keskenään ja lisää kiehuvaan kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja tilkalla etikkaa.
5. Paista pihvit isolla paistinpannulla kuumassa öljy-voiseoksessa pari minuuttia per puoli halutusta kypsyysasteesta riippuen.
6. Ota pihvit pois pannulta folioon vetäytymään muutamaksi minuutiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile ulkofileepihvit sellerin ja kastikkeen kanssa!
Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4
Naudan ulkofile uunissa kastike – täydellinen herkku
Naudan ulkofile on erinomainen valinta, kun haluat valmistaa herkullisen ja näyttävän pääruoan. Erityisesti naudan ulkofile uunissa kastike -resepti on suosittu, sillä se yhdistää mehevä liha ja täyteläisen kastikkeen täydellisesti. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten voit valmistaa tämän herkullisen ruokalajin helposti kotona.
Naudan ulkofileen valmistelu ja kypsennys
Aloita valmistelu ottamalla naudan ulkofile huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Tämä varmistaa, että liha kypsyy tasaisesti. Jos haluat valmistaa naudan ulkofile pannulla ja uunissa, aloita paistamalla liha nopeasti kuumalla pannulla, jotta se saa kauniin ruskean pinnan. Tämän jälkeen siirrä liha uunipellille ja kypsennä sitä 180-asteisessa uunissa. Kypsennysaika riippuu lihan paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta.
Kastikkeen valmistus
Kastike on olennainen osa naudan ulkofile uunissa kastike -reseptiä. Voit valmistaa kastikkeen samaan aikaan, kun liha kypsyy uunissa. Aloita kuullottamalla sipulia pannulla, lisää punaviini ja anna sen kiehahtaa. Lisää sitten lihaliemi ja mausteet, kuten timjami ja laakerinlehti. Keitä kastike kasaan, kunnes se on sopivan paksuista. Tämä kastike tuo syvyyttä ja täyteläisyyttä ruokaan.
Vinkkejä täydelliseen naudan ulkofile uunissa kastike -reseptiin
Muista antaa lihan vetäytyä kypsennyksen jälkeen ennen leikkaamista, jotta mehukkuus säilyy. Voit myös kokeilla erilaisia mausteita ja kastikkeita löytääksesi juuri omaan makuusi sopivan yhdistelmän. Naudan ulkofile pannulla ja uunissa -tekniikka on erinomainen tapa saada aikaan mehukas ja murea liha. Tämä resepti sopii niin arkeen kuin juhlaan, ja se on helppo valmistaa.
Yhteenveto
Naudan ulkofile uunissa kastike on klassikko, joka ei koskaan petä. Tämä resepti tarjoaa erinomaisen pohjan monenlaisiin tilaisuuksiin. Uskalla kokeilla erilaisia raaka-aineita ja mausteita, sillä pienet muutokset voivat tuoda suuria makuelämyksiä. Naudan ulkofile pannulla ja uunissa -tekniikka on helppo ja tehokas tapa valmistaa herkullinen ja näyttävä pääruoka.