Parsapizza

Valmista herkullinen parsa pizza kotona! Resepti sisältää ohjeet parsan paistamiseen pannulla ja täytteiden asetteluun. Valmis 60 minuutissa, 4-6 annosta.

POHJA
1 ½ dl vettä
15 g tuorehiivaa (1/3 pkt)
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 3 dl durumvehnäjauhoja
TÄYTTEET
1 prk ranskankermaa
1 prk pestoa
1 punasipuli
1 pkt prosciutto (ilmakuivattua kinkkua)
1 nippu tankoparsaa


Pizzatäytteiden valinnassa voit vapaasti antaa mielikuvituksen laukata!

1. Valmista taikina aloittamalla hiivan liuottamisesta kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja vehnäjauhot, ja sekoita tasaiseksi.

2. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.

3. Kauli taikinasta jauhojen avulla yksi uunipellin kokoinen tai 2-4 pienempää pizzapohjaa. Aseta pohjat öljytylle uunipellille ja anna niiden kohota liinan alla noin 10 minuuttia. Painele pohjat sitten litteäksi kämmenillä tai kaulimella.

4. Esilämmitä uuni 225 asteeseen. Poista parsan tyvestä puinen osa, kuori ja suikaloi punasipuli. Paista parsat pannulla ennen kuin lisäät ne pizzan päälle.

5. Levitä pizzapohjan päälle pesto ja ranskankerma. Asettele muut täytteet päälle haluamallasi tavalla.

6. Paista pizza uunissa noin 12-15 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja täytteet kypsiä.

Valmistusaika: 60 minuuttia Annosmäärä: 4-6

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
6
annosmäärä: 
6