Pelmenit-ohje
Valmista herkulliset pelmenit itse! Tässä yksinkertainen ohje, jossa käytetään jääpalamuottia. Tarjoile venäläisittäin lihaliemen ja smetanan kera. Valmistusaika vain 45 minuuttia!
TAIKINA
2 dl vehnajäuhoja
ripaus suolaa
1 kananmuna
2 rkl kermaviiliä
TÄYTE
100 g jauhelihaa
voita paistamiseen
2 valkosipulinkynttä
tuoretta salviaa
suolaa ja pippuria
ripaus jauhettua neilikkaa
1. Mittaa kulhoon vehnäjauhot ja suola. Tee jauhoseoksesta keskelle kuoppa, johon rikot kananmunan ja lisäät kermaviilin.
2. Sekoita taikina käsin kiinteäksi ja vaivaa sitä huolellisesti. Kääri taikina kelmuun ja anna sen vetäytyä jääkaapissa.
3. Kuori ja hienonna valkosipulit. Silppua salvia.
4. Kuumenna pannulla voi ja ruskista jauheliha valkosipulien, salvian ja mausteiden kanssa. Nosta pannu liedeltä ja anna jauhelihatäytteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
5. Voitele jääpalamuotti ruokaöljyllä, jotta taikina ei tartu siihen. Jaa taikina kahtia tai neljään osaan ja kaulitse ohueksi levyksi, joka on hieman jääpalamuottia suurempi.
6. Aseta ensimmäinen taikinalevy muottiin niin, että taikinaa jää reilusti muotin ulkopuolelle. Täytä muotit jauhelihatäytteellä ja peitä toisella taikinalevyllä.
7. Paina taikinalevyt sormin kiinni toisiinsa. Käännä muotti leikkuulaudalle ja leikkaa taikinasta irralliset taskut. Käännä ylijäämätaikina taskun ympärille puolikuun muotoiseksi renkaaksi ja painele kiinni. Toista tarvittaessa ja valmista loputkin ainekset pelmeneiksi.
8. Keitä pelmenit kiehuvassa lihaliemessä noin 6–8 minuuttia. Vältä liian voimakasta kiehumista, sillä poreet voivat rikkoa taikinan.
Nosta pelmenit reikäkauhalla lautaselle ja tarjoile esimerkiksi venäläisittäin lihaliemen, smetanan ja hienonnetun persiljan kera.
Valmistusaika: 45 min Annosmäärä: 4 Erikoistyövälineet: iso jääpalamuotti