Porsaan sisäfile

Tutustu portugalilaiseen herkkuun, Carne de Porco à Alentejana, jossa porsaan sisäfile yhdistyy simpukoihin ja paahdettuihin perunoihin. Helppo ohje ja täynnä makuja!

700 g porsaan sisäfileetä
1 pussillinen sydänsimpukoita
MARINADI
2 dl puolikuivaa portviiniä (tai sherryä)
2 valkosipulinkynttä
2 tl savustettua paprikajauhetta
1 maustemitta (1ml) jauhettua mausteneilikkaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
PATAAN
2 isoa keltasipulia
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
4 suurta tomaattia
1 pieni nippu silputtua lehtipersiljaa
½ ruukkua silputtua korianteria

Portugalilainen herkku, carne de porco á alentejana, on täynnä makuja! Tässä annoksessa yhdistyvät porsaan sisäfilee, sydänsimpukat ja paahdetut perunat. Tässä on yksityiskohtainen ohje, jolla pääset alkuun:

1. Puhdista porsaan sisäfile ja leikkaa se noin 2 x 2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Laita lihapalat kulhoon ja kaada päälle sherryä tai portviiniä.

2. Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Sekoita ne yhteen paprikajauheen, mausteneilikan, suolan ja mustapippurin kanssa.

3. Kaada valmistettu mausteseos lihan päälle ja kääntele lihapaloja, jotta ne saavat tasaisen maustepinnoitteen. Anna lihan maustua jääkaapissa noin tunnin ajan.

4. Pese simpukat huolellisesti ja laita ne kylmään veteen, esimerkiksi tiskialtaaseen tai isoon astiaan. Tarkista, että kaikki simpukat ovat ehjiä, ja heitä pois rikkoutuneet tai avautuneet yksilöt.

5. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulit. Kuullota ne öljyssä paistinpannulla niin, että ne pehmenevät mutta eivät ruskistu. Siirrä kuullotetut sipulit isompaan pataan.

6. Pilko tomaatit ja lisää ne pieneen kattilaan persiljan kanssa. Anna niiden hautua matalalla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Kaada tomaattikastike pataan sipulien joukkoon.

7. Ota lihapalat marinadista ja säästä marinadi erikseen. Ruskista lihapalat paistinpannulla niin, että ne saavat kauniin pinnan.

8. Lisää ruskistetut lihapalat pataan sipulien ja tomaattikastikkeen joukkoon. Kaada säästetty marinadi lihan päälle ja sulje pata kansi. Anna ruoan hautua noin 8–10 minuuttia, kunnes liha on kypsää mutta ei kuivaa.

9. Keitä litra vettä, johon lisäät 1 tl suolaa. Lisää simpukat kiehuvaan veteen ja keitä niitä korkealla lämmöllä kannen alla noin 2–3 minuuttia, kunnes kaikki simpukat ovat avautuneet. Hylkää simpukat, jotka eivät avautuneet.

10. Lisää avautuneet simpukat kuorineen pataan lihan ja kastikkeen joukkoon. Sekoita huolellisesti ja mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoile paahdettujen perunoiden kanssa.

Valmistusaika: 1,5 tuntia Ann
osmäärä: 6–8 annosta

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
8
annosmäärä: 
8