Porsaankyljykset
Valmista täydelliset porsaankyljykset nopeasti ja helposti! Tässä reseptissä käytetään sitruunaa, soijakastiketta ja mausteita herkullisen liemen saamiseksi. Annos 4 hengelle.
4 porsaankyljystä
1 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
3 tl sitruunankuorta raastettuna
3/4 dl sitruunan mehua
2 rkl soijakastiketta
2½ rkl fariinisokeria
1 rkl tuoretta raastettua inkiviääriä
2 valkosipulin kynttä murskattuna
½ tl chilirouhetta tai tuoretta chiliä
1. Nuiji kyljyksiä kevyesti nyrkillä ja tee pari pystyviiltoa ulkoreunaan, jotta kyljysten reunat eivät käpristy paistettaessa.
2. Paista kyljykset kuumalla pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kyljykset pois pannulta ja aseta sivuun.
3. Kaada pannulle sitruunan mehu. Lisää soijakastike, sokeri, raastettu inkivääri, murskattu valkosipuli ja chilihiutaleet. Keitä liemi hetki, kunnes se sakenee hieman. Laita kyljykset takaisin pannulle.
4. Hauduta kyljyksiä muutama minuutti, käännellen niitä tasaisesti.
Valmistusaika: 30 minuutti
a Annosmäärä: 4