Porsaanposki

Valmista täydellinen porsaanposki-ateria varhaiskaalien ja kermaisen sinappikastikkeen kanssa. Helppo ja nopea resepti, joka sopii 4 hengelle. Kokeile tänään!

Porsaanposket:
1 l lihalientä
600 g ylikypsää porsaanposkea
2 rkl dijon-sinappia
1 kpl laakerinlehti
voita
Kastike:
2 sipulia
4 dl lihalientä
1/2 dl kermaa
1 rkl sinappia
2 rkl roseepippuria
2 rkl maissitärkkelystä
2 rkl vettä
Varhaiskaalit:
2 varhaiskaalia
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä

1. Valmista liha: Laita kattilaan lihaliemi, porsaanposket, sinappi, laakerinlehti ja voi. Kuumenna seos kuumaksi, mutta älä anna sen kiehua. Jätä porsaanposket hautumaan liemeen.

2. Valmista kastike: Suikaloi sipulit hienoksi. Kuullota sipulit kattilassa tilkassa öljyä keskikovalla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää lihaliemi, kerma ja sinappi. Keitä kastiketta noin 20 minuuttia. Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää roseepippurit. Sekoita veteen sekoitettu maissitärkkelys kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla. Pidä kastike lämpimänä.

3. Valmista varhaiskaalit: Leikkaa varhaiskaalit neljään osaan. Aseta kaalilohkot uunipellille ja mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Lisää kaalilohkoihin oliiviöljyä noin 2 rkl molemmin puolin. Grillaa kaaleja noin 4 minuuttia per puoli, käännellen välillä. Tarkista maku.

4. Tarjoile porsaanposket varhaiskaalien, kastikkeen ja esimerkiksi paahdettujen perunoiden kanssa.

Valmis
tusa
ika: 35 min

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
4
annosmäärä: 
4