Possunfile

Tee herkullinen paahdettu possunfilee rapean salaatin ja mausteisten herneiden kera. Helppo resepti, joka sopii 4-6 hengen illalliseen. Kokeile tätä herkullista ruokaa!

n. 600 g porsaan sisäfilettä
MARINADI
1 dl omenatuoremehua
1 oksa tuoretta rosmariinia
3-5 lehteä tuoretta salviaa
1 tl lipstikkaa kuivattuna
1 oksa persiljaa
1 rkl sinappia
1 dl oliiviöljyä
HERNEET

herneitä
suolaa
sokeria
voita
oliiviöljyä
tuore minttu

Paahdetun possunfileen seuraksi sopii loistavasti rapea salaatti ja maukkaat herneet!

1. Valmista marinadi: Kaada puolet öljystä pieneen paistinpannuun ja lisää puolet rosmariinista. Kiehauta öljy ja rosmariini hetken aikaa, sitten ota pannu levyltä. Lisää salvia ja anna seoksen jäähtyä hetki.

2. Kaada jäljellä oleva öljy pannuun ja lisää loput rosmariini sekä muut marinadin aineet. Kiehauta hetki ja kaada marinadi erilliseen kulhoon. Sekoita kunnolla.

3. Puhdista possunfilee kalvoista ja laita se marinadiin. Anna lihan vetäytyä marinadissa vähintään 30 minuuttia.

4. Lämmitä grilli kuumaksi. Aseta possunfilee kuumalle grillille ja anna pinnan paahtua kunnolla ennen kuin käännät fileen. Toista sama kaikille neljälle puolelle. Kun filee on grillattu, siirrä se grillin viileämpään osaan ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Sisälämpötilan tulisi olla vähintään 70°C. Nosta filee pois grillistä ja pyöritä se vielä hetki marinadissa.

5. Leikkaa possunfilee ohuiksi siivuiksi. Mausta suolalla ja tuoreella mustapippurilla.

6. Kiehauta herneet pikaisesti suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja lisää herneisiin nokare voita, tilkka oliiviöljyä sekä hienonnettua minttua. Sekoita varovasti.

7. Tarjoile paahdettu possunfilee rapean salaatin ja mausteisten herneiden kera.

Valmistusaika: 1,5h Annosmäärä: 4-6

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
6
annosmäärä: 
6