Ribeye Cap
Tutustu herkulliseen ribeye cap -reseptiin! Opettele, miten valmistat murean ja rasvaisen ribeye-suikaleen yrttivoin kera. Helppo ohje ja vinkit täydelliseen pihviin.
2 kpl Ribeye Cap -pihvejä suolaa ja pippuria voita ja oliiviöljyä YRTTIVOI 100 g voita lehtipersiljaa basilikaa 2 valkosipulinkynttä suolaa ja pippuria
Ribeye Cap on entrecôten pinnalta leikattu pieni murea osa, joka sisältää mukavasti rasvaa!
1. Aloita valmistamalla yrttivoi: Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Hienonna valkosipulin kynnet ja tuoreet yrtit. Yrttivoihin voit käyttää melkein mitä tahansa yrttejä, jotka miellyttävät makunystyröitäsi. Sekoita pehmenneen voin joukkoon hienonnettu valkosipuli ja yrtit. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Sekoita ainekset perusteellisti yhteen.
2. Aseta yrttivoi muovikelmun päälle ja muotoile voista suippo tanko. Kääri tanko tiukasti muovikelmuun ja sulje päät solmulla. Säilytä yrttivoi jääkaapissa, kunnes se on tarpeen.
3. Ota pihvit jääkaapista ja anna niiden olla huoneenlämmössä 30–60 minuuttia ennen paistamista.
4. Mausta pihvit kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljyä sekä voita. Paista pihvejä muutaman minuutin ajan molemmin puolin.
5. Anna lihan levätä hetki folion alla ennen tarjoilua. Leikkaa kohmeisesta yrttivoista palanen ja aseta se pihvin päälle. Tarjoile pihvit esimerkiksi lohkoperunoiden tai uunijuuresten kera.
Annosmäärä: 2
Valmistusaika: 1 h