Serranonkinkku

Valmista herkulliset marinoidut päärynät serranon kinkun kanssa. Helppo resepti, joka maistuu täydelliseltä cocktailpalan tai jälkiruoan kera. Kokeile nyt!

2 pkt serranonkinkkua
SAHRAMIPÄÄRYNÄT:
7 kpl päärynää
0.5 l vettä
4 dl sokeria
½ g sahramia
2 kpl kanelitankoa
2 kuivattua palaa inkivääriä
½ tl kardemummansiemeniä

1. Valmistele kannellinen astia, johon päärynät marinoituvat yön yli.

2. Kuori päärynät huolellisesti, mutta jätä niiden kannat paikoilleen.

3. Mittaa vesi, sokeri, sahrami, kanelitanko, inkivääri ja kardemumma isoon kattilaan. Kiehauta lientä noin 5 minuuttia.

4. Vähennä lämpöä ja lisää päärynät liemeen. Anna niiden kiehua 15–20 minuuttia.

5. Nosta päärynät varovasti liemestä ja aseta ne lasipurkkiin. Kaada liemi päärynien päälle niin, että ne peittyvät kokonaan. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 24 tuntia ennen tarjoilua.

Tarjoile serranonkinkun kanssa cocktailpalana.

Valmistusaika: 30 minuuttia + yön yli Annosm
äärä: 5–8 annosta

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
8
annosmäärä: 
8