Tartar-pihvi

Tee herkullinen tartar pihvi kotona yksinkertaisista ainesosista! Käytä hyvää tartar jauhelihaa ja kermainen kaprismascarpone täydentää annoksen täydellisesti. Nopea 15 minuutin resepti!

TARTAR
400 g naudan paistijauhelihaa
suolaa ja mustapippuria
KAPRISMASCARPONE
3 rkl kapriksia
4 dl mascarponea
1 dl kermaa
suolaa ja pippuria
4 kananmunan keltuaista
muutama persiljan lehti koristeluun

Tätä herkkua nähdään usein ravintoloissa, mutta annoksen voi tehdä myös kotona yksinkertaisista ainesosista! Tärkeintä on käyttää hyvää naudanlihaa, sillä sitä syödään raakana. Tartarin täydelliseksi kumppaniksi sopii kermainen kaprismascarpone.

1. Mausta jääkaappikylmä jauheliha suolalla ja pippurilla. Sekoita massa huolellisesti ja anna sen vetäytyä jääkaapissa noin 5 minuuttia ennen muotoilua. Muotoile tartarpihvit käyttämällä apunasi ympyrän muotoista muottia ja aseta ne suoraan tarjoilulautasille.

2. Hienonna kaprikset ja sekoita ne mascarponen joukkoon. Vatkaa toisessa astiassa kerma kovaksi vaahdoksi joko käsin tai sähkövatkaimella. Sekoita kermavaahto varovasti pallovatkaimella mascarponen joukkoon, kunnes massa on ilmavaa ja kuohkeaa.

3. Tarjoile tartarpihvien kanssa runsaasti vatkattua kaprismascarponea. Aseta jokaisen pihvin päälle kokonainen keltuainen.

Koristele annos tuoreella persiljalla ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla ennen tarjoilua.

Valmistusaika: 15 minuutti
a Annosmäärä: 4

Tartar pihvi: Perinteet ja alkuperä

Tartar pihvi on klassinen herkku, joka on saanut inspiraationsa Euroopan rikkaista kulinarisista perinteistä. Sen juuret ulottuvat mongolien ja tataarien ruokakulttuuriin, joissa raaka liha oli keskeinen osa ruokavaliota. Tartar jauheliha on säilyttänyt suosionsa vuosisatojen ajan, ja se on edelleen arvostettu eri puolilla maailmaa. Ruokalaji perustuu tuoreisiin ja laadukkaisiin raaka-aineisiin, mikä tekee siitä erityisen maukkaan ja ainutlaatuisen.

Tartar pihvin valmistus ja raaka-aineet

Tartar pihvi valmistetaan huolellisesti valituista raaka-aineista, joista tärkein on tuore ja laadukas naudanliha. Liha jauhetaan hienoksi, ja sen laatu on ratkaisevan tärkeää, jotta lopputulos on turvallinen ja herkullinen. Tartar jauheliha maustetaan usein suolalla, pippurilla sekä muilla mausteilla, kuten sipulilla, kapriksella ja sinapilla. Näin saadaan esiin ruokalajin monipuoliset makuvivahteet. Valmistuksessa on erityisen tärkeää käyttää tuoreita aineksia ja noudattaa hygieniaohjeita.

Tartar pihvin tarjoilu ja lisukkeet

Tartar pihvi tarjoillaan usein tyylikkäästi, ja sen kanssa voidaan tarjota monenlaisia lisukkeita, jotka täydentävät ruokalajin makua. Klassiset lisukkeet sisältävät paahdettuja leipäviipaleita, tuoretta salaattia ja kapriksia. Monet nauttivat tartar pihviä myös kananmunan keltuaisen kanssa, joka lisää annokseen kermaisuutta. Ruokalaji sopii erinomaisesti juhla-aterioille, sillä sen voi esittää kauniisti ja yksilöllisesti. Tartar jauheliha tarjoaa loputtomia mahdollisuuksia makuyhdistelmille, ja se toimii sekä alkuruokana että pääruokana.

Tartar pihvin terveellisyys ja ravintoarvot

Tartar pihvi on paitsi herkullinen, myös ravintoarvoiltaan erinomainen valinta. Se sisältää runsaasti proteiinia, mikä tekee siitä täydentävän osan terveelliseen ruokavalioon. Kuitenkin on tärkeää muistaa, että tartar jauheliha on raaka ruokalaji, joten sen valmistuksessa ja säilytyksessä on noudatettava tarkkoja hygieniaohjeita. Käyttämällä tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita tartar pihvi voi olla turvallinen ja maukas osa tasapainoista ruokavaliota.

Tartar pihvi ja tartar jauheliha ovat molemmat erinomaisia vaihtoehtoja niin arki- kuin juhla-aterioille. Niiden valmistaminen vaatii hieman taitoa, mutta lopputulos on aina vaivan arvoinen. Kokeile itse ja nauti tästä perinteisestä herkusta!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
4
annosmäärä: 
4