Täytetyt Kurpitsat

Kokeile täytettyjä kesäkurpitsia lampaanjauhelihalla, fetajuustolla ja mintulla. Täydellinen yhdistelmä makuja, joka yllättää! Resepti ja ohjeet löytyvät täältä.

4 pientä kesäkurpitsaa

½ keltaista sipulia

2 valkosipulinkynttä

1 tl jauhettua korianteria

1 tl jauhettua juustokuminaa

½ tl jauhettua kanelia

1 rkl oliiviöljyä

250 g lampaanjauhelihaa

1 dl paseerattuja tomaatteja

75 g fetajuustoa

2 rkl tuoretta minttua

2 rkl keltaisia rusinoita s

uolaa ja vastajauhettua mustapippuria  

KORISTELUUN

2 dl luonnonjogurttia

1 granaattiomena mintun- ja/tai korianterinlehtiä  

Täydellinen yhdistelmä makuja – kokeile ja ylläty!

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin. Poista siemenet ja heitä ne pois. Aseta kurpitsat voideltuun uunivuokaan kupera puoli alaspäin. Paista niitä 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.

3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne kevyesti öljyssä paistinpannulla kaikkien mausteiden kanssa, mutta älä anna niiden ruskistua. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää lampaanjauheliha ja paista se kypsäksi.

4. Lisää paseeratut tomaatit joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla, ja anna kastikkeen hautua noin 5 minuuttia.

5. Murenna fetajuusto pannulle, lisää hienonnettu minttu ja rusinat. Sekoita kaikki hyvin.

6. Täytä kesäkurpitsat lampaanjauhelihaseoksella ja laita ne uuniin viideksi minuutiksi.

Koristele annos valuttamalla jogurttia päälle. Viimeistele granaattiomenan siemenillä sekä mintun- tai korianterinlehdillä.

Tarjoile annos keitetyn bulgurin, riisin tai quinoan kanssa.

Valmistusaika: 45 minuuttia Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
4
annosmäärä: 
4