Täytetyt Lihapullat

Valmista täytetyt lihapullat cheddarilla foliovuoassa – täydellinen grilli- tai uuniresepti! Helppo ohje ja vain 30 minuutin valmistusaika. Nauti juustoisista lihapullista perheesi kanssa.

JAUHELIHAMASSA
400 g naudan- tai broilerinjauhelihaa
1 cm pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikaa
suolaa ja pippuria
CHEDDARTÄYTE
1 dl cheddar -juustoa
1 dl chilituorejuustoa
1 tl sriracha-kastiketta
6-8 cheddar -sulatejuustoviipaletta

1. Kaada jauheliha sekoituskulhoon ja lisää joukkoon kuoritut valkosipulinkynnet sekä raastettu inkivääri. Mittaa jauhelihamassan mausteet ja sekoita käsin, kunnes massa on tasaista.

2. Jaa jauhelihamassa 6-8 osaan ja muotoile palloiksi. Anna pallojen maustua jääkaapissa, kun valmistelet cheddartäytteen.

3. Raasta cheddarjuustoa ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. Mausta sriracha-kastikkeella ja sekoita huolellisesti. Lisää makusi mukaan muita maustekastikkeita. Jos haluat täytteestä juustoisemman, voit lisätä esimerkiksi mozzarellaraastetta.

4. Ota noin ruokalusikallinen täytettä ja levitä se cheddar-sulatejuustoviipaleille. Kääri viipaleet täytteen ympärille. Muotoile jauhelihapallot niin, että cheddar-täyte on kokonaan jauhelihan sisällä. Lopputuloksen tulisi näyttää tavalliselta lihapullalta.

5. Kostuta jauhelihapallot öljyllä ja asettele ne öljyttyyn foliovuokaan. Kääri vuoka folioon tai tuorekelmuun, jotta jauhelihapallot pysyvät kosteina ja niitä on helppo kuljettaa grillauspaikalle.

6. Grillaa jauhelihapallot kuumalla hiilloksella foliovuoassa noin 6 minuuttia, kunnes jauheliha on kypsää ja juustotäyte juoksevaa. Käytä foliokantta kypsennyksen alussa, jotta liha kypsyy tasaisesti. Käännä pullia puolivälissä, jotta ne saavat tasaisen paistopinnan.

7. Nosta foliovuoka grillistä ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua.

Tarjoile jauhelihapallot muiden grilliherkkujen ja maustekastikkeiden kanssa.

Valmistusaika: 30 minuutti
a Annosmäärä: 4-6

Täytetyt Lihapullat: Täydellinen Herkku Jokaiseen Tilaisuuteen

Täytetyt lihapullat ovat ruokailun ilo, joka yhdistää perinteisen ja modernin makumaailman. Ne sopivat niin arki- kuin juhla-aterioihin, tarjoten täyteläisyyttä ja monipuolisuutta. Täytetyt lihapullat ovat erinomainen vaihtoehto, sillä niiden täytteeksi voi valita esimerkiksi cheddar-juustoa, tuoreita yrttiä tai kasviksia. Tämä tekee niistä täydellisen valinnan sekä aikuisille että lapsille. Lisäksi täytetyt lihapullat ovat loistava keskustelunavaus illallisilla, sillä niiden makuyhdistelmät ovat rajattomat. Kun valmistat täytettyjä lihapullia, voit olla varma, että ne herättävät ihastusta ja kiitosta ruokailijoiden keskuudessa.

Täytetyt Lihapullat: Ainekset ja Helppo Valmistus

Täytetyt lihapullat vaativat laadukkaat ainekset, jotta lopputulos on täydellinen. Perinteisesti ne tehdään naudan- tai sianjauhelihasta, mutta kasvisvaihtoehdotkin ovat mahdollisia. Täytteeksi voit valita esimerkiksi cheddar-juustoa, joka tuo mehevyyttä ja rikasta makua. Tuoreet yrtit, kuten basilika tai persilja, tuovat raikkautta ja tasapainottavat makuja. Valmistus alkaa jauhelihan maustamisella, jonka jälkeen se muotoillaan täytteen ympärille. Kypsennys voidaan tehdä uunissa tai pannulla, jolloin saadaan aikaan rapea pinta ja mehukas sisus. Täytetyt lihapullat ovat helppo valmistaa etukäteen, mikä tekee niistä täydellisen valinnan niin arkeen kuin juhlaan.

Täytetyt Lihapullat Uunissa: Näin Saat Parhaan Tuloksen

Täytettyjen lihapullien kypsentäminen uunissa on helppoa, kunhan muistat muutaman vinkin. Uunissa paistaminen on suosittu tapa, sillä se takaa tasaisen kypsennyksen. Aseta täytetyt lihapullat foliovuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle pellille, jotta ne eivät tartu kiinni. Kypsennysaika riippuu lihapullien koosta, mutta yleensä 20-25 minuuttia 200 asteessa riittää. Jos haluat lisätä makua, voit paistaa lihapullat ensin pannulla, jolloin niihin tulee maukas paistopinta ennen uuniin siirtämistä. Anna täytettyjen lihapullien vetäytyä hetki ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasaantua ja täytteet kiinteytyä. Näin varmistat, että jokainen suupala on täydellinen.

Täytetyt Lihapullat: Inspiroivia Tarjoiluideoita

Täytetyt lihapullat tarjoavat loputtomia mahdollisuuksia tarjoilun suhteen. Perinteinen tomaattikastike on aina varma valinta, mutta voit kokeilla myös valkosipuli- tai sienikastiketta. Lisukkeiksi sopivat erinomaisesti perunamuusi, paahdetut vihannekset tai tuore leipä. Täytetyt lihapullat voidaan tarjoilla myös pastan kanssa, jolloin ne tuovat annokseen lisää täyteläisyyttä. Salaatti tuo annokseen raikkautta ja keveyttä, mikä tasapainottaa lihapullien rikkaita makuja. Olipa valintasi mikä tahansa, täytetyt lihapullat ovat varmasti aterian tähti, joka ilahduttaa kaikkia ruokailijoita. Hyvällä suunnittelulla ja huolellisella valmistuksella voit nostaa ateriasi aivan uudelle tasolle.

Pro Tip: Kokeile Cheddar-Reseptiä Foliovuokaan

Jos haluat kokeilla jotain erityistä, tee täytetyt lihapullat cheddar-täytteellä ja paista ne foliovuokassa uunissa. Tämä takaa, että juusto sulaa täydellisesti ja lihapullat pysyvät mehevinä. Tämä resepti on helppo ja nopea, ja se sopii erityisen hyvin arkiruokailuun. Kokeile ja nauti!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
6
annosmäärä: 
6