Ulkofilepihvit

Valmista herkulliset ulkofileepihvit viheryrttimarinadilla. Helppo ohje ja vinkit täydelliseen medium-kypsyyteen. Tarjoa grillattujen kasvisten kera!

4 naudan ulkofileepihviä
Marinadi
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa muscovadosokeria
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl silopersiljaa silputtuna
2 rkl basilikaa silputtuna
2 rkl timjamia silputtuna
2 valkosipulin kynttä murskattuna
suolaa ja pippuria

Valmista herkulliset ulkofileepihvit viheryrttimarinadissa.

1. Aloita sekoittamalla marinadin ainekset keskenään.

2. Asettele ulkofileepihvit reunukselliseen astiaan ja kaada marinadi pihvien päälle. Kääntele pihvejä marinadissa muutaman kerran, jotta ne saavat tasaista maustumista. Peitä astia ja laita se jääkaappiin marinoitumaan vähintään neljäksi tunniksi. Mielellään voit jättää pihvit marinoitumaan yön yli. Muista kääntää pihvit vielä kerran marinoitumisen aikana. Ota pihvit jääkaapista noin tunti ennen paistamista, jotta liha ehtii lämmetä huoneenlämpöiseksi. Kaada marinadi pois ennen paistamista.

3. Kuumenna parilapannu korkealle lämmölle. Paista pihvejä noin viisi minuuttia kummaltakin puolelta medium-kypsyydelle tai haluamasi kypsyysasteen mukaan. Anna pihvien vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua, jotta mehut jakautuvat tasaisesti.

Tarjoa pihvit esimerkiksi grillattujen kasvisten kanssa.

Valmistusaika: 20 minuuttia (+ marinointiaika) Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
4
annosmäärä: 
4