Voileipäkakku
Valmista herkullinen voileipäkakku helposti! Tässä ohjeessa käydään läpi vaihe vaiheelta, miten tehdä täyteläinen voileipäkakku, joka sopii täydellisesti juhliin. Kokeile itse!
12 isoa grahampaahtoleivän viipaletta
Kostutukseen
1 dl kevytmaitoa tai lihalientä
Täyte
300 g palvikinkkua
3-4 maustekurkkua
2 prk ruohosipulituorejuustoa
1 punainen paprika
½ dl persiljaa
Koristeluun
1-2 prk ruohosipulituorejuustoa
100 g ohuita kylmäsavukinkkuviipaleita
kirsikkatomaatteja
viinirypäleitä
persiljaa
Voileipäkakku – herkullinen juhlavaihtoehto!
1. Valmista täyte ensin. Hienonna palvikinkku ja maustekurkku. Lisää puolet tuorejuustosta ja sekoita hyvin.
2. Pilko paprika hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita paprikakuutiot ja hienonnettu persilja loppuun tuorejuustosta.
3. Leikkaa leipäviipaleiden reunat pois. Leikkaa kaksi leipäviipaletta kahtia, jotta voit latoa leivät tiiliskivimallisesti. Aseta kolme leipäviipaletta vierekkäin leikkuulaudalle, joka on peitetty tuorekelmulla. Kostuta leipäviipaleet kevyesti pullasudilla.
4. Levitä puolet lihatäytteestä leipäkerrokselle. Muista kostuttaa jokainen leipäkerros ennen täytteen levittämistä. Levitä seuraavaan väliin paprikatäyte ja kolmanteen väliin loput lihatäytteestä.
5. Kiedo voileipäkakku tiukasti tuorekelmun sisään. Anna sen vetäytyä yön yli jääkaapissa. Jos haluat tasaisen pinnan, aseta kakun päälle leikkuulauta painoksi. Tasoita reunat tarvittaessa veitsellä.
6. Levitä tuorejuusto voileipäkakun pinnalle ja reunoille. Koristele kakku esimerkiksi kinkkuviipaleilla, halkaistuilla kirsikkatomaateilla, viinirypäleillä ja tuoreella persiljalla.
Valmistusaika: 45 minuuttia (+ yön yli vetäytyminen) Annosmäärä: 10–14