Wieninleike

Valmista täydellinen wieninleike vain 20 minuutissa! Noudata yksinkertaista ohjetta ja tarjoile herkku perinteisesti sitruunan, kapristen ja anjovisten kera.

4 vasikan ulkofileepihviä
suolaa
voita
öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
Koristeluun:
sitruunaviipaleita
4 anjovisfileetä
1 rkl kapriksia

Wieninleikkeen salaisuus on rapea leivitys ja laadukas vasikanliha!
Pihvit valmistuvat nopeasti pannulla.

1. Riko kananmuna lautaselle ja vatkaa se tasaiseksi. Levitä vehnäjauhot yhdelle lautaselle ja korppujauhot toiselle lautaselle.

2. Mausta pihvit suolalla. Kääntele pihvit ensin vehnäjauhoissa, sitten kastuta ne kananmunaseokseen ja lopuksi kääntele ne korppujauhoissa.

3. Kuumenna pannulla voin ja öljyn seos. Paista pihvejä keskilämmöllä noin 4 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kypsiä ja rapeita. Nosta valmiit pihvit tarjoiluvadille.

Tarjoile wieninleike perinteiseen tapaan sitruunan, kapristen ja anjovisten kera.

Valmistusaika: 20 minuutti
a Annosmäärä: 4

Wieninleike uunissa: Valmistelu ja vinkit

Wieninleike uunissa on herkullinen ja helppo ruoka, joka sopii erinomaisesti arkiruokailuun. Aloita valmistelu valitsemalla laadukas porsaanleike, joka leikataan tasapaksuiksi viipaleiksi. Nuijia leikkeet kevyesti, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Marinointi on myös erinomainen tapa lisätä makua ja mureuttaa lihaa. Kokeile esimerkiksi sitruunamehua, valkosipulia ja tuoreita yrttiä. Muista esilämmittää uuni noin 180 asteeseen ennen paistamista – tämä varmistaa, että wieninleike kypsyy tasaisesti ja säilyttää mehukkuutensa. Leiväjauhojen, kananmunan ja mausteiden sekoituksella saat leikkeiden pinnalle rapean kuoren, joka tekee annoksesta täydellisen.

Wieninleike uunissa: Helppo paisto-ohje

Kun wieninleike on valmiiksi esitelty, aseta leikkeet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista wieninleike uunissa noin 25 minuuttia, kääntäen leikkeet puolivälissä tasaisen kypsymisen varmistamiseksi. Voit käyttää öljyä tai voita estääksesi leikkeiden tarttumisen ja lisätäksesi makua. Tavoitteena on saada kullanruskea ja rapea pinta, kun taas sisältä liha pysyy mehukkaana. Paistoaika voi vaihdella hieman leikkeiden paksuuden ja uunin tehon mukaan, joten tarkkaile kypsymistä tarkasti. Wieninleike uunissa on valmis, kun se on täydellisen rapea ulkoa ja mehukas sisältä.

Wieninleike uunissa: Täydelliset lisukkeet ja tarjoilu

Valmis wieninleike uunissa ansaitsee täydelliset lisukkeet. Perinteinen perunamuusi on erinomainen valinta – lisää siihen voita ja kermaa täyteläisen maun saavuttamiseksi. Kasvislisukkeista höyrytetyt parsakaalit tai paahdetut porkkanat ja selleri sopivat mainiosti. Kastikkeet, kuten sienikastike tai sitruunavoikastike, tuovat annokseen syvyyttä. Älä unohda raikkautta – sitruunaviipaleet tai kaprikset täydentävät wieninleikkeen makumaailman täydellisesti. Tarjoilun yhteydessä voit myös harkita sopivaa juomaa, kuten kevyttä valkoviiniä tai raikasta olutta.

Wieninleike uunissa: Vinkkejä täydelliseen tulokseen

Onnistunut wieninleike uunissa vaatii muutaman yksinkertaisen vinkin. Valitse tasapaksut leikkeet, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Käytä aina tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita parhaan maun saavuttamiseksi. Esilämmitä uuni ennen paistamista ja käännä leikkeet puolivälissä. Anna leikkeiden vetäytyä hetki ennen tarjoilua, jotta maut tasaantuvat. Kokeile erilaisia mausteita ja marinadeja, kuten valkosipulia, timjamia tai chiliä, tuodaksesi wieninleikkeeseen uunissa uusia makuvivahteita. Näillä vinkeillä saat aina täydellisen wieninleikkeen pöytään!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
4
annosmäärä: 
4