Karitsa-resepti

Valmista herkullinen karitsankare-ateria uunijuuresten ja maustekastikkeen kera. Tässä yksinkertainen resepti, joka sopii 4–6 hengen illalliseen. Valmistusaika vain 45 minuuttia!

1 putsattu luullinen karitsan kare, annospaloina (8 kpl)
3 rkl öljyä
UUNIKASVIKSET:
2 kpl perunaa
2 kpl porkkanaa
2 kpl punajuuria
1 kpl sipulia
öljyä
suolaa, pippuria
MAUSTEKASTIKE:
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl punaviiniä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 dl rosmariinia
öljyä

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Pese, kuori ja leikkaa juurekset samankokoisiksi pieniksi paloiksi. Aseta juurekset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kaada päälle öljyä, ripottele suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin. Paista uunissa noin 25 minuuttia.

3. Sivele karitsankareen luulliset annospalat öljyllä. Paista kuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä. Liha saa jäädä sisältä hieman punertavaksi. Aseta palat folion sisälle lepäämään, jotta lihasnesteet tasaantuvat.

4. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota se pienessä kattilassa öljyssä. Lisää joukkoon punaviini ja anna alkoholin haihtua. Lisää loput mausteliemen aineet ja kiehauta. Kaada valmis liemi tarjoiluastiaan.

5. Tarjoile karitsankareet maustekastikkeen ja esimerkiksi porkkanasoseen kanssa. Koristele rosmariinilla.

Valmistusaika: 45 minuutt
ia Annosmäärä: 4–6 annosta

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
6
annosmäärä: 
6